Hoe Maak Je Een Zwarte Achtergrond Op Een Foto In Photoshop

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Zwarte Achtergrond Op Een Foto In Photoshop
Hoe Maak Je Een Zwarte Achtergrond Op Een Foto In Photoshop

Video: Hoe Maak Je Een Zwarte Achtergrond Op Een Foto In Photoshop

Video: Hoe Maak Je Een Zwarte Achtergrond Op Een Foto In Photoshop
Video: Een zwarte achtergrond maken (Photoshop) 2024, Mei
Anonim

Grafische editor "Adobe Photoshop" stelt u in staat om letterlijk alle afbeeldingen te maken en kant-en-klare afbeeldingen te bewerken. U kunt bijvoorbeeld de achtergrond op zwart instellen in plaats van de eerder gebruikte achtergrond.

Hoe maak je een zwarte achtergrond in een foto in
Hoe maak je een zwarte achtergrond in een foto in

instructies:

Stap 1

Open de afbeelding waarvan je de achtergrond zwart wilt maken. Maak een afzonderlijk duplicaat van de laag door de functie Laag dupliceren te kiezen en maak de laag met de originele afbeelding onzichtbaar door het oogpictogram op de laagafbeelding te selecteren.

Stap 2

Ga naar het gereedschap Achtergrondgum in de werkbalk en stel de gum in op een geschikt formaat. Selecteer een hogere stijfheid en stel de tolerantielijn in op 40%.

Stap 3

Begin voorzichtig de achtergrond rond het object in de afbeelding te wissen door er met de muis over te gaan in de vorm van een gum en op de rechterknop te drukken. Onmiddellijk na het verwijderen van de belangrijkste delen van de achtergrond, verkleint u de huidige penseelgrootte en verlaagt u het hardheidsniveau. Zo verwijder je achtergrondkleuren langs het silhouet van je onderwerp netter.

Stap 4

Zodra de achtergrond volledig is verwijderd, gaat u naar het gereedschap Vullen en vult u het gebied dat van de achtergrond is verwijderd met zwart, waardoor een nieuwe laag wordt gemaakt. Daarna kunt u inzoomen op de afbeelding en deze zorgvuldig onderzoeken op onvolkomenheden, nadat u het achtergrondgebied hebt gewist. Als er stippen en vlekken over zijn van de oude achtergrond, gebruik dan opnieuw de achtergrondwisser en ga door deze plaatsen.

Stap 5

Pas de functie Schaduw / Hooglichten toe in het menu Aanpassingen om de afbeelding gelijkmatig te verlichten. Ga in het geopende venster naar het gebied "Licht" en de instellingen voor "Effect", "Radius" en "Toonbereik". Klik op het item "Bekijken" en pas de schuifregelaars voor instellingen aan, waarbij u probeert de contouren van het object gelijkmatig donkerder te maken tegen een zwarte achtergrond.

Aanbevolen: