Hoe Voeg Je Een Favicon Toe

Inhoudsopgave:

Hoe Voeg Je Een Favicon Toe
Hoe Voeg Je Een Favicon Toe

Video: Hoe Voeg Je Een Favicon Toe

Video: Hoe Voeg Je Een Favicon Toe
Video: Hoe Voeg Je Een Favicon Toe Aan Je WordPress Website? 2024, Mei
Anonim

Favicon (favoriete pictogram) is een vierkant pictogram van 16 pixels dat de browser van de bezoeker van de sitepagina in de adresbalk weergeeft. Als de pagina aan favorieten is toegevoegd, wordt de afbeelding daar ook weergegeven. Bovendien verschijnt het favicon in de zoeklijst van Yandex-sites. Dit alles in combinatie kan zeer nuttig zijn om de aandacht op de site te vestigen.

Hoe voeg je een favicon toe
Hoe voeg je een favicon toe

instructies:

Stap 1

Maak een pictogram, de link waarnaar op de pagina's van de site moet worden geplaatst. Elke grafische editor is hiervoor geschikt. Gebruik een pixelgrootte van 16 bij 16 - sommige browsers kunnen grotere pictogrammen aan, maar het is het beste om zoveel mogelijk websurfers te bereiken.

Stap 2

Sla de voorbereide afbeelding op in ico-indeling. Moderne browsers zullen favicons in bestanden met de extensie gif, png, bmp, enz. Als uw grafische editor het ico-formaat niet ondersteunt, kunt u het opslaan, bijvoorbeeld in gif-formaat, en het vervolgens converteren naar ico met behulp van een van de online services. Op het net kunt u ook diensten vinden die u een volledige cyclus bieden van het online maken van een pictogram rechtstreeks in de browser.

Stap 3

Upload het pictogram naar de server van uw site en sla het op in een bestand met de naam favicon.ico - deze naam wordt door alle browseraanpassingen op dezelfde manier begrepen, hoewel de naam voor sommige ervan niet belangrijk is. Als de paginacode niet het adres van dit bestand bevat, zoeken browsers en zoekrobots er standaard naar in de hoofdmap van de site, dus het is het beste om het bestand daar te plaatsen.

Stap 4

Voeg HTML-tags toe aan de broncode van de pagina's die het geüploade bestand aangeven. Voor Internet Explorer zou deze tag er als volgt uit moeten zien:

Voor andere browsers moet het anders worden geschreven:

Voeg beide regels toe om compatibiliteit tussen browsers te garanderen. Als het bestand in een andere map dan de hoofdmap is geplaatst, geeft u het volledige pad naar de locatie op in het href-kenmerk. Deze regels moeten worden ingevoegd in het kopgedeelte van het webdocument, dat wil zeggen tussen de en tags.

Aanbevolen: