Hoe Voeg Ik Een Digitale Handtekening Toe Aan Pdf

Inhoudsopgave:

Hoe Voeg Ik Een Digitale Handtekening Toe Aan Pdf
Hoe Voeg Ik Een Digitale Handtekening Toe Aan Pdf

Video: Hoe Voeg Ik Een Digitale Handtekening Toe Aan Pdf

Video: Hoe Voeg Ik Een Digitale Handtekening Toe Aan Pdf
Video: Hoe teken je een PDF met een digitale handtekening? 2024, April
Anonim

De handigste manier om een elektronische digitale handtekening aan pdf-bestanden toe te voegen, is met Adobe Acrobat XI. Hier kunt u een document ondertekenen, zelfs met een grafisch bestand van elk formaat. Voor al zijn eenvoud moet u echter nog aanvullende software installeren voor het maken en verifiëren van een elektronische handtekening.

Hoe voeg ik een digitale handtekening toe aan pdf
Hoe voeg ik een digitale handtekening toe aan pdf

Noodzakelijk

  • - Adobe Acrobat XI;
  • - CryptoPro PDF-applicatie;
  • - fysieke EDS-drager;
  • - grafisch bestand van handtekening van elk formaat (optioneel).

instructies:

Stap 1

Download het CryptoPro PDF-installatieprogramma van de officiële website (proefversie). Voer de installatiewizard uit en volg de instructies van het installatieprogramma. U kunt het serienummer van het product later invoeren wanneer u de software aanschaft. Kies voor volledige installatie, dan werkt de applicatie zowel met Acrobat als met Reader.

Stap 2

Nu moeten we handtekeningen instellen in Acrobat. Open hiervoor een leeg programmavenster, ga naar "Bewerken" -> "Instellingen", open in het gedeelte "Categorieën" het menu "Handtekeningen". Klik in de groep "Creatie en ontwerp" op de knop "Details".

Stap 3

Selecteer in het geopende venster de CryptoPro PDF-ondertekeningsmethode, het standaard ondertekeningsformaat is "PKCS # 7 - Disconnected". Selecteer de selectievakjes in de velden "Bij ondertekenen", die informatie over de eigenschappen van de handtekening weergeven. Selecteer de omstandigheden voor het bekijken van waarschuwingen, stel de waarde van het tekenverbod in op "nooit".

Stap 4

Klik in het gedeelte "Ontwerpen" op "Maken". Voer in het geopende venster de titel van de handtekening in - zo wordt de nieuwe handtekening weergegeven in de algemene lijst. Selecteer uw grafische instellingen: als u een persoonlijke grafische handtekening wilt toevoegen, selecteert u het keuzerondje voor "Grafiek importeren" en klikt u op "Bestand". Klik in het geopende venster "Selecteer een afbeelding" op "Bladeren". Selecteer in het venster "Openen" eerst het bestandsformaat waarin uw grafische handtekening is opgeslagen, zoek deze op uw computer op en open deze. In het voorbeeldvenster ziet u uw handgeschreven streek - deze wordt toegevoegd aan het EDS-certificaat.

Stap 5

Schakel in het gedeelte "Tekstinstellingen" de selectievakjes in met de certificaatkenmerken die op het zegel worden weergegeven. Klik tweemaal op OK. De handtekeningeigenschappen zijn geconfigureerd en u kunt het gewenste document ondertekenen.

Stap 6

Sluit de EDS-drager aan op de computer. Om de gegenereerde digitale handtekening aan het pdf-bestand toe te voegen, opent u het in Acrobat, klikt u op Ondertekenen in de bovenste balk, opent u het tabblad Ik moet een handtekening invoegen, selecteert u Handtekening plaatsen en sleept u het handtekeninggebied met de muisaanwijzer naar de gewenste locatie. Er wordt een venster geopend voor het kiezen van een certificaat. Open het vereiste certificaat en klik op OK. Selecteer in het venster dat verschijnt het handtekeningformaat in het menu, vink het juiste vakje aan als u het document na ondertekening wilt blokkeren. Klik op "Ondertekenen", voer de nieuwe naam van het ondertekende bestand in, wacht tot de cryptografieservice de EDS-drager heeft gelezen, voer het wachtwoord in. Uw pdf is ondertekend.

Aanbevolen: