Twee Subwoofers Aansluiten

Inhoudsopgave:

Twee Subwoofers Aansluiten
Twee Subwoofers Aansluiten

Video: Twee Subwoofers Aansluiten

Video: Twee Subwoofers Aansluiten
Video: How To Wire Subwoofers - Parallel vs Series - Single Voice Coil and Dual Voice Coil 2024, Mei
Anonim

Twee subwoofers kunnen, indien correct ingesteld, een hogere signaalsterkte bieden en de geluidskwaliteit van de kamer correct beïnvloeden. Tijdens het installeren kunt u experimenteren met hun plaatsing en de beste pasvorm krijgen.

Twee subwoofers aansluiten
Twee subwoofers aansluiten

Noodzakelijk

  • - subwoofers;
  • - kabel;
  • - versterker;
  • - akoestisch systeem.

instructies:

Stap 1

Bepaal zelf de optimale plaatsing van je subwoofers in je kamer. Plaats ze bijvoorbeeld dicht bij elkaar, of plaats ze in de twee voorste hoeken van de kamer. In probleemgebieden kunt u ze op tegenoverliggende muren plaatsen.

Stap 2

Door twee subwoofers op te stellen, kunt u bovendien de geluidslokalisatie minimaliseren, d.w.z. wanneer de luisteraar de locatie van de laagfrequente geluidsbron kan bepalen. Door de subwoofer in een hoek van de kamer te plaatsen, wordt een luider geluid en meer basgeluid in de buurt van een muur geproduceerd.

Stap 3

Denk ook aan de bijzonderheden van uw luidsprekersysteem. Bij het aansluiten van twee subwoofers komt de vraag er op neer dat elke subwoofer aangesloten moet worden op een van de versterkerkanalen. Toegegeven, in moderne hifi-systemen is deze verbindingsmethode vrij zeldzaam.

Stap 4

Denk na over de locatie, schat de afstand in en sluit de subwoofers aan - neem hiervoor een lange en dikke luidsprekerkabel. Gebruik hem om je subwoofer op je versterker aan te sluiten. Dit vermindert de belasting van het geluidssysteem in het lage geluidsbereik.

Stap 5

Sluit de sub op een andere manier aan - om dit te doen, sluit u deze aan op de uitgangen met de aangesloten draden van het luidsprekersysteem. Dan werken het systeem en de subwoofer samen in het lage frequentiebereik.

Stap 6

Sluit een tweede subwoofer aan op het systeem - sluit deze parallel aan de eerste aan op elk van de versterkerkanalen. Zo vergroot u de impact van het systeem. Installeer ze niet "strak" op één plaats. Zet ze eerst aan of installeer ze gewoon op de beoogde locatie.

Stap 7

Begin dan met het spelen van muziek met bas, zoek de plaats waar de druk maximaal is en het geluid het laagst. Zo vind je de optimale locatie en sluit je twee subwoofers aan.

Aanbevolen: