De Taal Wijzigen In Windows 7

Inhoudsopgave:

De Taal Wijzigen In Windows 7
De Taal Wijzigen In Windows 7

Video: De Taal Wijzigen In Windows 7

Video: De Taal Wijzigen In Windows 7
Video: Changing the Windows 7 Display Language 2024, Mei
Anonim

De standaard invoertaal in Windows wordt door de gebruiker geselecteerd tijdens de installatie van het besturingssysteem of wordt automatisch geactiveerd wanneer het land van gebruik van de personal computer wordt geselecteerd.

De taal wijzigen in Windows 7
De taal wijzigen in Windows 7

instructies:

Stap 1

Om de invoertaal te wijzigen tijdens het typen in een venster, document of een ander programma, drukt u op de Alt + Shift-toetscombinatie op het toetsenbord. Als u de instellingen voor het wisselen van taal op de computer hebt gewijzigd, kan de sneltoets "Ctrl + Shift" worden geselecteerd.

Stap 2

U kunt de toetsenbordindeling ook wijzigen door op het taalpictogram (meestal "RU" of "EN") aan de rechterkant van de Windows-taakbalk te klikken en de vereiste invoertaal te selecteren in de lijst die verschijnt.

Stap 3

Als de vereiste invoertaal niet in de lijst met standaardtalen staat, moet deze worden toegevoegd. Open hiervoor het menu "Start" en voer in de regel "Programma's en bestanden zoeken" de vraagtekst "taal" in.

Stap 4

In de lijst met zoekresultaten die in het blok "Configuratiescherm" verschijnt, klikt u eenmaal met de linkermuisknop op de regel "Toetsenbordindeling of andere invoermethoden wijzigen". Het venster Regionale en taalinstellingen wordt geopend met het tabblad Talen en toetsenborden ingeschakeld.

Stap 5

Klik eenmaal met de linkermuisknop op de knop "Toetsenbord wijzigen…". Het voorkeurenvenster Talen en tekstinvoerservices verschijnt. Activeer het tabblad Algemeen, dat de standaardinstellingen voor de invoertaal toont en een lijst met talen die op de pc worden gebruikt.

Stap 6

Klik in het gedeelte "Geïnstalleerde services" op de knop "Toevoegen …" en selecteer in de lijst die verschijnt een of meer invoertalen die u wilt toevoegen. Om dit te doen, vinkt u de vakjes naast de gewenste talen aan door eenmaal met de linkermuisknop op de regel met hun naam te klikken en vervolgens op de knop "OK" te klikken.

Stap 7

Selecteer in het gedeelte "Standaard invoertaal" een permanente taal uit de lijst met beschikbare.

Stap 8

Om de sneltoets te wijzigen die wordt gebruikt om de invoertaal te wijzigen, activeert u het tabblad "Schakel toetsenbord" en selecteert u in het blok "Toetsenbordsneltoetsen voor invoertalen" de regel "Switch invoertaal" en klikt u op de knop onder "Sneltoets wijzigen … ". Selecteer in het dialoogvenster dat wordt geopend de gewenste combinatie om de invoertaal en toetsenbordindeling te wijzigen en klik op de knop "OK".

Stap 9

Om de modus te activeren voor het gebruik van sneltoetsen om een afzonderlijke invoertaal uit de lijst met gebruikte talen in te schakelen, klikt u eenmaal met de linkermuisknop op de regel "NNN inschakelen" (waarbij NNN de naam is van de invoertaal uit de lijst met geïnstalleerde talen) en klikt u op de knop "Sneltoets wijzigen …".

Stap 10

Vink in het dialoogvenster dat verschijnt het vakje aan naast de regel "Sneltoets gebruiken", selecteer de vereiste toetsen uit de beschikbare lijsten en klik vervolgens op de knop "OK".

Aanbevolen: