Hoe USB Tegen Schrijven Te Beveiligen

Inhoudsopgave:

Hoe USB Tegen Schrijven Te Beveiligen
Hoe USB Tegen Schrijven Te Beveiligen

Video: Hoe USB Tegen Schrijven Te Beveiligen

Video: Hoe USB Tegen Schrijven Te Beveiligen
Video: How to Remove Write Protection on USB drive - 2016 2024, Mei
Anonim

Schrijfbeveiliging van een USB-flashstation stelt u in staat om het te beschermen tegen verschillende soorten kwaadaardige programma's die daar van buitenaf kunnen komen. Helaas is het nu niet zo eenvoudig om het te doen als vroeger, maar het kan nog steeds worden gedaan.

Hoe USB tegen schrijven te beveiligen
Hoe USB tegen schrijven te beveiligen

USBDummyProtect

Om een USB-flashstation te beschermen tegen schrijven, hoeft u het natuurlijk niet te openen, de chip erin te sorteren, enz. Om dit te doen, volstaat het om speciale software te gebruiken, wat best veel is.

Een gebruiker kan bijvoorbeeld een klein maar begrijpelijk hulpprogramma USBDummyProtect gebruiken. Het is vermeldenswaard dat dit hulpprogramma slechts 4 kilobytes weegt. De hele procedure is dat nadat de gebruiker het gedownloade bestand naar verwisselbare media heeft overgebracht en het heeft uitgevoerd, alle vrije ruimte zal worden ingenomen door slechts één bestand - dummy.file. Hij is het die u in staat stelt een USB-station te beschermen tegen het schrijven van informatie, of het nu gaat om eenvoudige mappen en bestanden of malware. Om ruimte op de schijf vrij te maken, hoeft u alleen maar dit bestand te verwijderen of het hulpprogramma opnieuw uit te voeren, waarna de vrije ruimte weer wordt geopend.

Fsutil

Gevorderde gebruikers van pc's kunnen verder gaan en niet alleen een gewone USB-flashdrive beschermen tegen schrijven, maar ook een opstartbare (een met een autorun.inf-opstartbestand). Op internet kun je een ander hulpprogramma genaamd fsutil vinden en dit gebruiken. Helaas heeft deze, vergeleken met de vorige versie, een beperking op de bestandsgrootte. Het is ideaal om een dergelijk hulpprogramma te gebruiken als het volume van de USB-drive niet groter is dan 4 gigabyte (het hulpprogramma zelf vult maximaal 4 gigabyte vrije ruimte in).

Er is een verbeterde versie van hetzelfde programma, die eerst de vrije ruimte op de schijf bepaalt en deze pas vult met bestanden van een bepaalde grootte (elk 1 gigabyte). Om dergelijke bescherming te verwijderen, hoeft u alleen maar een van de gemaakte bestanden te verwijderen en er wordt onmiddellijk een bepaalde ruimte vrijgemaakt.

AUTOSTOP 2.4

Er is nog een ander hulpprogramma dat volgens hetzelfde principe werkt, namelijk AUTOSTOP 2.4. Het enige verschil tussen deze software en de vorige twee is dat het iets handiger in gebruik is. Het punt is dat in de vorige gevallen de gebruiker zelf het proces moet observeren en moet controleren of de bestanden zijn gemaakt of niet. Na elke succesvolle creatie van een nieuw bestand, laat dit programma een korte piep horen en wanneer alle bestanden zijn geïnstalleerd, zal een lange piep te horen zijn, wat het einde van de procedure symboliseert. Bovendien heeft dit hulpprogramma een grafische schil, wat betekent dat het voor beginnende gebruikers gemakkelijker zal zijn om zo'n programma te gebruiken.

Aanbevolen: