Een Map Beveiligen Tegen Kopiëren

Inhoudsopgave:

Een Map Beveiligen Tegen Kopiëren
Een Map Beveiligen Tegen Kopiëren

Video: Een Map Beveiligen Tegen Kopiëren

Video: Een Map Beveiligen Tegen Kopiëren
Video: Beveiligde map maken! 2024, April
Anonim

De oplossing voor het probleem van het beschermen van een map tegen kopiëren houdt rechtstreeks verband met de toegangsrechten ervoor. Als u wilt dat gebruikers de geselecteerde map kunnen lezen, moet u gespecialiseerde toepassingen gebruiken. Anders kunt u rondkomen met de ingebouwde mogelijkheden van het besturingssysteem Windows.

Een map beveiligen tegen kopiëren
Een map beveiligen tegen kopiëren

Noodzakelijk

  • - M Bestand tegen kopiëren;
  • - TrueCrypt

instructies:

Stap 1

Maak een nieuwe map en plaats de te kopiëren bestanden erin. Roep het contextmenu van de aangemaakte map op door met de rechtermuisknop te klikken en selecteer het item "Eigenschappen". Ga naar het tabblad "Algemeen" van het dialoogvenster dat wordt geopend en pas het selectievakje toe op het veld "Verborgen". Onthoud dat om deze beperking op te heffen, u alleen de instellingen voor het weergeven van verborgen bestanden en mappen hoeft te wijzigen.

Stap 2

Download en installeer de gratis TrueCrypt-toepassing voor gegevenscodering op uw computer. Voer de geïnstalleerde applicatie uit en gebruik de knop "Volume maken" in het hoofdvenster van het programma.

Stap 3

Pas het selectievakje toe op het veld "Een versleutelde bestandscontainer maken" in het eerste venster van de tool "Wizard nieuw volume" en bevestig uw keuze door op de knop "Volgende" te klikken. Pas het selectievakje toe op het veld "Normaal" in het nieuwe wizardvenster en bevestig uw keuze opnieuw door op de knop "Volgende" te klikken.

Stap 4

Pas het selectievakje toe op het veld "Normale modus" in het volgende dialoogvenster en gebruik opnieuw de knop "Volgende". Specificeer de gewenste locatie voor het opslaan van de aangemaakte gecodeerde map in het volgende venster van de wizard en voer de waarde van de geselecteerde naam ervoor in het veld "Bestand" in.

Stap 5

Autoriseer het maken van de vereiste map door op de knop Volgende te klikken en sla de volgende twee dialoogvensters achter elkaar over door op Volgende te klikken. Geef de gewenste grootte van de gemaakte map op in het venster "Grootte van het externe volume", bevestig uw keuze door op de knop "Volgende" te klikken en voer de geselecteerde wachtwoordwaarde in twee regels van het volgende wizardvenster in.

Stap 6

Sla het geselecteerde wachtwoord op door op de knop "Volgende" te klikken en volg de verdere aanbevelingen van de wizard om de procedure te voltooien voor het maken van een gecodeerde map die niet toegankelijk is voor andere gebruikers.

Stap 7

Download en installeer de gespecialiseerde toepassing M File Anti-Copy op uw computer om geselecteerde mappen te beschermen tegen kopiëren. Start de app en activeer deze. Voer de waarde van het gewenste wachtwoord in het hoofdvenster van het programma in en geef de map op die tegen kopiëren moet worden beveiligd.

Aanbevolen: