Een Schijf Beveiligen Tegen Schrijven

Inhoudsopgave:

Een Schijf Beveiligen Tegen Schrijven
Een Schijf Beveiligen Tegen Schrijven

Video: Een Schijf Beveiligen Tegen Schrijven

Video: Een Schijf Beveiligen Tegen Schrijven
Video: How to Remove Write Protection on USB drive - 2016 2024, Mei
Anonim

Door uw schijf (cd, dvd of hard) met belangrijke informatie in verkeerde handen te sturen, wilden maar weinig mensen het terugkrijgen met de informatie van iemand anders. En een virus cadeau krijgen is geen aangename verrassing. Daarom zijn er manieren waarop u de schijf kunt beschermen tegen later schrijven van informatie.

Een schijf beveiligen tegen schrijven
Een schijf beveiligen tegen schrijven

Noodzakelijk

Computerschijf

instructies:

Stap 1

Als u een speciaal programma gebruikt om een cd of dvd te branden, kan uw taak heel eenvoudig worden opgelost - verwijder het vinkje naast "Multisessieschijf". Het kan zich op een apart tabblad bevinden, het kan zich op het tabblad Algemeen bevinden, of het kan afzonderlijk worden weergegeven in het verhelderingsvenster wanneer de schijf wordt verzonden voor opname. Met multisessie kunt u nieuwe bestanden aan de schijf toevoegen aan de reeds opgenomen bestanden, maar niet altijd worden volgende sessies afgespeeld op consumentenspelers.

Stap 2

Door een flashdrive met belangrijke informatie uit te lenen aan een buurman, collega of klasgenoot, wil je hem waarschijnlijk niet teruggeven met een hoop onnodige rommel. En dit gebeurt. Dit betekent (ook om de teruggave van uw eigendom te versnellen), dat u schrijfbeveiliging moet plaatsen. Het enige dat u hoeft te doen, is de selectievakjes voor de flashdrive in het tabblad "Beveiliging" tegenover de items "Lezen", "Lijst met mapinhoud" en "Lezen en uitvoeren" in te stellen. Om het tabblad "Beveiliging" in de mapeigenschappen te laten verschijnen, gaat u naar Extra - Mapopties - tabblad "Beeld" en schakelt u het selectievakje naast het item "Eenvoudig delen van bestanden en mappen" uit. Klik op "OK".

Stap 3

Als u uw harde schijf "op bezoek" stuurt, waarvan uw vriend een grote hoeveelheid gegevens in één keer gaat kopiëren, wilt u uw schijf met virussen nauwelijks terugkrijgen. Stel dus schrijfbeveiliging in op de harde schijf. Gebruik hiervoor speciale programma's, zoals HDD Password Protection - een programma waarmee u de toegang tot de harde schijf kunt afbakenen en een wachtwoord kunt instellen dat u moet invoeren om iets aan de harde schijf toe te voegen.

Aanbevolen: