Hoe Een Externe Poort Te Openen

Inhoudsopgave:

Hoe Een Externe Poort Te Openen
Hoe Een Externe Poort Te Openen
Anonim

Netwerk- en internettechnologieën ontwikkelen zich in een enorm tempo. Tegenwoordig is er een groot aantal volledig gratis software waarmee zelfs een niet-professional netwerkdiensten kan maken en beheren voor een breed scala aan doeleinden. U kunt dus uw eigen FTP- of HTTP-server, DC++-uitwisselingshub en online gameserver op uw thuiscomputer installeren. Om ervoor te zorgen dat gebruikers op het externe netwerk toegang hebben tot deze services, moet u de externe poort openen waarop deze services verbindingen accepteren. Dit wordt gedaan door de firewall-instellingen te wijzigen.

Hoe een externe poort te openen
Hoe een externe poort te openen

Noodzakelijk

Een account met beheerdersrechten in Windows

instructies:

Stap 1

Open de lijst met netwerkverbindingen. Vouw in het menu Start het submenu Instellingen uit. Klik op het item "Netwerkverbindingen".

Stap 2

Open het dialoogvenster met verbindingseigenschappen. Klik met de rechtermuisknop op het netwerkverbindingspictogram. Selecteer in het menu dat verschijnt "Eigenschappen".

Stap 3

Open het dialoogvenster voor het beheren van Windows Firewall-instellingen. Ga in het dialoogvenster met verbindingseigenschappen naar het tabblad "Geavanceerd". Klik in de groep Windows Firewall-besturingselementen op de knop Opties.

Stap 4

Open het dialoogvenster Geavanceerde firewallopties voor de specifieke verbinding. Selecteer in de lijst Netwerkverbindingsinstellingen op het tabblad Geavanceerd van het dialoogvenster voor firewallbeheer de verbinding waarvoor u de externe poort wilt openen. Klik op de knop Opties.

Stap 5

Open het dialoogvenster voor het toevoegen van een nieuwe service. Klik in het dialoogvenster Geavanceerde opties op de knop Toevoegen.

Stap 6

Open een externe poort. Voer de vereiste veldwaarden in het dialoogvenster Serviceparameters in en selecteer het transportlaagprotocol (TCP of UDP). Klik op de knop "OK". Klik ook op OK in de dialoogvensters Geavanceerde opties, Windows Firewall en Eigenschappen LAN-verbinding.

Aanbevolen: