Hoe Het Installatiepad Van Programma's Te Wijzigen

Inhoudsopgave:

Hoe Het Installatiepad Van Programma's Te Wijzigen
Hoe Het Installatiepad Van Programma's Te Wijzigen

Video: Hoe Het Installatiepad Van Programma's Te Wijzigen

Video: Hoe Het Installatiepad Van Programma's Te Wijzigen
Video: Standaard taal van Office 2019 aanpassen 2024, Mei
Anonim

Programma's worden standaard op het systeemstation geïnstalleerd. Als gevolg hiervan neemt de vrije ruimte erop snel af, wat kan leiden tot problemen bij het werk. U kunt dit probleem oplossen met behulp van Windows-hulpprogramma's.

https://nevseoboi.com.ua/uploads/posts/2011-04/1302191461 wallpapers-windows-26 nevseoboi.com.ua
https://nevseoboi.com.ua/uploads/posts/2011-04/1302191461 wallpapers-windows-26 nevseoboi.com.ua

Een pad kiezen bij het installeren van het programma

Bij het installeren van de meeste programma's vraagt het installatieprogramma om een map waarin de map met de bestanden moet worden geplaatst. In dit geval wordt de installatielocatie standaard aangeboden in de map C:\Program Files. Tegelijkertijd meldt de installatiewizard de hoeveelheid vrije schijfruimte en hoeveel ruimte het programma nodig heeft tijdens de installatie. Als de gebruiker op de knop Volgende klikt, wordt het programma in de standaardmap geïnstalleerd.

Om de map te wijzigen, klikt u op "Bladeren" en dubbelklikt u op het pictogram van de logische schijf. Om verwarring te voorkomen, is het beter om een speciale map voor programma's aan te maken. Klik met de rechtermuisknop op de vrije ruimte en selecteer "Nieuw" en "Map" in het contextmenu. Voer een naam in voor de nieuwe map, bijvoorbeeld Programma's en ga verder met de installatie volgens de instructies van de installatiewizard.

Het standaard installatiepad wijzigen

Als u een nieuw standaardinstallatiepad voor programma's wilt selecteren, moet u enkele Windows-registersleutels wijzigen. Druk voor alle versies van dit besturingssysteem op Win + R en typ regedit. Zoek in de sectie HKEY_LOCAL_MACHINE / SOFTWARE / Microsoft / Windows / CurrentVersion de parameters ProgramFilesDir of ProgramFilesDir (x86) aan de rechterkant van het venster. Sommige computers hebben beide opties.

Standaard bevat het veld "Waarde" de map C:\Program Files. Dubbelklik op de parameternaam en voer de naam in van de nieuwe map waar u programma's gaat installeren, bijvoorbeeld D:\Programma's.

Zoek in de sectie HKEY_LOCAL_MACHINE / SOFTWARE / Wow6432Node / Microsoft / Windows / CurrentVersion dezelfde parameters - ProgramFilesDir of ProgramFilesDir (x86) - en wijzig ze dienovereenkomstig.

Aanbevolen: