Een Chipset Vervangen?

Inhoudsopgave:

Een Chipset Vervangen?
Een Chipset Vervangen?

Video: Een Chipset Vervangen?

Video: Een Chipset Vervangen?
Video: Replacing a Damaged CPU Socket on an LGA1150 Mini-ITX Motherboard 2024, Mei
Anonim

Het vervangen van de chipset is niet voor elk moederbord beschikbaar, en dit proces is ook niet bedoeld om thuis te doen. Maar als je het toch wilt vervangen, moet je een reserve moederbord hebben voor het geval van een storing.

Een chipset vervangen?
Een chipset vervangen?

Noodzakelijk

  • - smeltlijm;
  • - schroevendraaier;
  • - soldeerbout;
  • - nieuwe chipset;
  • - oplosmiddel voor lijm.

instructies:

Stap 1

Kijk eens goed naar de chipset van je moederbord. Vergeet niet dat het ontwerp niet bedoeld is voor verdere vervanging van dit onderdeel, elk ander onderdeel kan op het moederbord worden gewijzigd en het verwijderen en installeren ervan wordt uitgevoerd met behulp van speciale bevestigingsmechanismen. Hier wordt de chipset in het bord gesoldeerd (in sommige gevallen, als je geluk hebt, is het gelijmd) en je zult behoorlijk wat manipulaties moeten uitvoeren om het te verwijderen. Download ook vooraf de handleiding van uw toestelmodel.

Stap 2

Koop een chipset voor je moederbord. Het is vrij moeilijk om dit onderdeel te vinden, het is gemakkelijker om op internet te bestellen. Koppel daarna het moederbord los van de behuizing van uw systeemeenheid en koppel alle apparaten los - modems, videokaart, geluidskaart, RAM, enzovoort.

Stap 3

Koppel de stroomdraden zonder fouten los. Als je chipset met smeltlijm op het bord is geplakt, gebruik dan een speciaal oplosmiddel, maar houd er rekening mee dat dit het bord niet mag beschadigen. Je kunt het ook loswrikken met een papiersnijder.

Stap 4

Koppel het los van het bord en bekijk vervolgens de instructies voor het bevestigen van de chipset. Verbind het met behulp van speciale smeltlijm om zijn positie te beveiligen. Gebruik niet het gebruikelijke "Clay Moment" of iets dergelijks.

Stap 5

Als de chipset op het moederbord is gesoldeerd, brengt u deze naar een servicecentrum. Voer er in geen geval thuis geen handelingen mee uit, in ieder geval om het te verwijderen. In de toekomst kunt u zelf een nieuwe chipset installeren met een soldeerbout, maar u kunt dit bedrijf het beste aan de medewerkers van het servicecentrum toevertrouwen.

Stap 6

Denk er serieus over na om een ander moederbordmodel te kopen, want het vervangen van de chipset kost je ongeveer hetzelfde bedrag, maar het resultaat van het zelf vervangen leidt in de meeste gevallen niet tot positieve resultaten.

Aanbevolen: