Een Toepassing Van Uw Computer Verwijderen

Inhoudsopgave:

Een Toepassing Van Uw Computer Verwijderen
Een Toepassing Van Uw Computer Verwijderen

Video: Een Toepassing Van Uw Computer Verwijderen

Video: Een Toepassing Van Uw Computer Verwijderen
Video: Hoe programma's te verwijderen op Mac | Applicatie permanent verwijderen op Mac 2024, Mei
Anonim

Tijdens het gebruik van een personal computer wordt er een aanzienlijke hoeveelheid software in geïnstalleerd voor werk, amusement en onderhoud van de computer zelf. De meeste van deze programma's zijn op een dag niet meer nodig en vroeg of laat rijst de vraag om ze te verwijderen om ruimte vrij te maken voor programma's en bestanden die vandaag relevant zijn.

Een toepassing van uw computer verwijderen
Een toepassing van uw computer verwijderen

Noodzakelijk

Windows-besturingssysteem

instructies:

Stap 1

Gebruik het verwijderprogramma, dat in de meeste gevallen samen met de toepassing op uw computer is geïnstalleerd. Open hiervoor het hoofdmenu op de knop "Start", ga naar het gedeelte "Programma's" en zoek de map met de naam van het softwareproduct dat moet worden verwijderd. Beweeg de cursor over dit gedeelte en u ziet een regel die begint met het woord "Verwijderen …" of Verwijderen … - dit is de link naar het de-installatieprogramma van het programma. Klik erop en volg de instructies die het verwijderingsprogramma zal geven terwijl het wordt uitgevoerd.

Stap 2

Als het hoofdmenu geen sectie heeft die gerelateerd is aan dit programma, of het heeft geen link om te verwijderen, zoek dan naar het verwijderprogramma in de map waar dit programma is geïnstalleerd. Open hiervoor Windows Verkenner door te dubbelklikken op de snelkoppeling Deze computer of door te drukken op de toetsen WIN + E. Navigeer in Verkenner naar de gewenste map. Allereerst moet u ernaar zoeken in een map met de naam Program Files op de systeemschijf van uw besturingssysteem - in de regel worden daar programma's geïnstalleerd.

Stap 3

Zoek en voer een bestand uit met de naam uninstall.exe in de programmamap - dit is meestal de naam van het verwijderprogramma. Volg daarna de instructies van het verwijderprogramma. Sommige programma's voeren geen informatie over hun installatie in het systeemregister in en gebruiken helemaal geen verwijderprogramma's. In dit geval is het voldoende om de map samen met de inhoud te verwijderen. Dit moet gebeuren wanneer het programma is afgesloten.

Stap 4

Een andere verwijderingsmethode maakt gebruik van een speciaal onderdeel van het besturingssysteem. Om het te starten, opent u het menu op de knop "Start" en selecteert u "Configuratiescherm". Als u Windows XP gebruikt, zoek het dan op in het gedeelte "Instellingen".

Stap 5

Zoek en klik op de link "Een programma verwijderen" in het Configuratiescherm onder "Programma's" (in Windows XP - "Programma's toevoegen of verwijderen"). Op deze manier voert u de verwijderingswizard uit, die enkele seconden nodig heeft om informatie te verzamelen over de toepassingen die op het systeem zijn geïnstalleerd in het Windows-register.

Stap 6

Zoek de regel met de naam van het gewenste programma in de lijst en klik erop. Om de verwijderingsprocedure te starten, moet u, afhankelijk van de gebruikte versie van het besturingssysteem, ofwel op de knop "Verwijderen" klikken of met de rechtermuisknop op deze regel klikken en het item "Verwijderen" selecteren. Daarna zal het verwijderingsprogramma beginnen te werken en moet u de instructies volgen die het zal uitgeven.

Aanbevolen: