Een Toepassing Op Een Computer Sluiten

Inhoudsopgave:

Een Toepassing Op Een Computer Sluiten
Een Toepassing Op Een Computer Sluiten

Video: Een Toepassing Op Een Computer Sluiten

Video: Een Toepassing Op Een Computer Sluiten
Video: How To Play Music From Your Computer to SONOS 2024, Mei
Anonim

De meeste toepassingen op de computer starten en sluiten op dezelfde manier. In de regel zijn er verschillende manieren om een bepaald programma af te sluiten. Afhankelijk van de omstandigheden kunt u ervoor kiezen het programma normaal af te sluiten of de lopende processen dringend te onderbreken.

Een toepassing op een computer sluiten
Een toepassing op een computer sluiten

instructies:

Stap 1

Om af te sluiten, opent u het item Bestand in de bovenste menubalk van de actieve toepassing en selecteert u de opdracht Afsluiten. Voor programma's met een interface in het Engels respectievelijk het File-item en het Exit-commando. Als het programma in de venstermodus draait, verplaatst u de cursor naar de rechterbovenhoek van het venster en klikt u op het [x]-pictogram. Het programma wordt afgesloten. De meeste programma's reageren ook op de toetsencombinatie alt="Image" en F4 die op het toetsenbord is ingevoerd.

Stap 2

In andere toepassingen wordt het menu opgeroepen met de Esc-toets. Dit komt vaker voor bij computerspellen. Roep het spelmenu op en selecteer uit de voorgestelde items de opdracht die hoort bij de beëindiging van het werk: "Afsluiten", "Terug naar het bureaublad" en dergelijke. Bevestig de opdracht indien nodig.

Stap 3

Gebruik de "Taakmanager" voor een noodstop van de applicatie. Het kan op verschillende manieren worden aangeroepen. Ten eerste: klik met de rechtermuisknop op de taakbalk en selecteer met de linkermuisknop het item "Taakbeheer" in het contextmenu. Ten tweede: selecteer Uitvoeren in het menu Start, typ taskmgr.exe in het lege veld (zonder aanhalingstekens, haakjes of andere afdrukbare tekens) en klik op OK of druk op Enter. Derde manier: voer de sneltoets Ctrl, alt="Image" en Del in.

Stap 4

In het geopende venster "Taakbeheer" opent u het tabblad "Toepassingen", selecteert u het gewenste programma met de linkermuisknop en klikt u op de knop "Taak beëindigen". U kunt ook op het tabblad Processen klikken en het proces van uw aanvraag in de lijst zoeken. Selecteer deze met de linkermuisknop en klik op de knop "Proces beëindigen".

Stap 5

Alternatieve manier: klik met de rechtermuisknop op het geselecteerde proces en selecteer een van de opdrachten uit het contextmenu. De opdracht "Proces beëindigen" komt overeen met de knop met dezelfde naam; Met de opdracht "Procesboom beëindigen" kunt u alle processen beëindigen die verband houden met de werking van de toepassing die wordt gesloten.

Aanbevolen: