Een Kop- Of Voettekst Op één Pagina Verwijderen

Inhoudsopgave:

Een Kop- Of Voettekst Op één Pagina Verwijderen
Een Kop- Of Voettekst Op één Pagina Verwijderen

Video: Een Kop- Of Voettekst Op één Pagina Verwijderen

Video: Een Kop- Of Voettekst Op één Pagina Verwijderen
Video: 1 5 Paginanummers, kopteksten en voetteksten verwijderen 2024, Mei
Anonim

Volgens de Grote Sovjet Encyclopedie is "een voettekst (van Franse colonne - een kolom en Latijnse titulus - een inscriptie, een titel) een kopgegevens (titel van een werk, deel, hoofdstuk, alinea, enz.), geplaatst boven de tekst van elke pagina van het boek, kranten, tijdschriften ". In het geval van een elektronisch document is een kop- of voettekst een documentontwerpelement dat zich in de boven- of ondermarge bevindt. Dit kan de titel zijn van het hele document, de sectie of een paginanummer.

Een kop- of voettekst op één pagina verwijderen
Een kop- of voettekst op één pagina verwijderen

instructies:

Stap 1

Ga naar de opdracht "Invoegen" om een kop- en voettekst te maken. Kies uit drie opties: "header" (het bovenste veld wordt geopend om tekst in te voeren), "footer" (het onderste veld wordt geopend voor tekstinvoer) of "Paginanummer". Er wordt een lijst met menu's geopend waaruit u het item kunt selecteren dat bij u past. Het paginanummer kan niet alleen in de boven- of ondermarge worden aangebracht, maar ook rechts of links.

Stap 2

Om de kop- en voettekst te sluiten en naar het hoofddocument te gaan, klikt u op het pictogram "Het kop- en voettekstvenster sluiten" of dubbelklikt u op een willekeurige plaats in het hoofddocumentveld.

Stap 3

De paginanummers zullen op elke pagina veranderen, maar elke tekstkop (documenttitel, enz.) blijft hetzelfde in het hele document. Er zijn echter momenten waarop de kop- en voetteksten op verschillende pagina's anders moeten zijn, bijvoorbeeld als het gaat om verschillende secties van het document, elk met een eigen subkop, of wanneer u het nummer van de eerste pagina moet verwijderen.

Stap 4

Om ervoor te zorgen dat de kop- en voetteksten verschillend zijn, is het noodzakelijk om het document in secties te splitsen. Plaats hiervoor de muiscursor op de plaats in het document waar u een nieuwe sectie wilt beginnen.

Stap 5

Ga naar de opdracht "Pagina-indeling" en klik op het item "Pauzes". Een menu met twee items "Pagina-einden" en "Sectie-einden" wordt geopend. Selecteer in het laatste het subitem "Volgende pagina", en vanaf de plaats van het document waar de cursor zich bevindt, wordt het document in secties verdeeld.

Stap 6

U zult zien dat de kop van de nieuwe sectie er hetzelfde uitziet als de kop van de vorige sectie. Dubbelklik in het kop- en voettekstveld. De werkruimte "Werken met kop- en voetteksten" wordt geopend in het MS Word-paneel. U zult zien dat in dit gebied de regel "Zoals in de vorige sectie" actief is. Deactiveer het. Klik hiervoor met de linkermuisknop erop.

Stap 7

U kunt nu andere tekst invoeren in het kop- en voettekstveld van de nieuwe sectie, of de kop- en voetteksten in een van de secties verwijderen.

Aanbevolen: