Wat Als Je Gehackt Wordt?

Wat Als Je Gehackt Wordt?
Wat Als Je Gehackt Wordt?

Video: Wat Als Je Gehackt Wordt?

Video: Wat Als Je Gehackt Wordt?
Video: Wat moet je doen als je gehackt bent? 2024, Mei
Anonim

Er zijn veel manieren om uw computer te hacken, dit kan worden gedaan via e-mails met geïnfecteerde bestanden, via kwaadaardige internetsites, enz. Hoe uw computer ook wordt aangevallen, u moet maatregelen nemen om de persoonlijke gegevens die erop zijn opgeslagen te beschermen.

Wat als je gehackt wordt?
Wat als je gehackt wordt?

Verbinding met internet verbreken

Het eerste dat u moet doen nadat u bent gehackt, is de verbinding met het netwerk verbreken. Een kwaadaardig programma dat uw computer heeft geïnfiltreerd, zal verschillende acties uitvoeren, bijvoorbeeld gegevens van uw computer naar een vooraf gedefinieerd adres verzenden, spam verzenden of andere computers aanvallen. Koppel de netwerkkabel los en vertrouw niet op software om de verbinding met internet te verbreken.

Viruscontrole

Als u gehackt bent, is de enige manier om te voorkomen dat het virus zich door uw systeem verspreidt, de harde schijf van uw computer los te koppelen. Sluit hem aan op een andere computer en scan hem op virussen. Gebruik alleen de nieuwste antivirusversies met bijgewerkte antivirusdatabases.

Schijfback-up en opschonen

Om er zeker van te zijn dat virussen die na een hack zijn binnengedrongen, worden verwijderd, moet u uw harde schijf volledig opschonen. Kopieer alle belangrijke informatie naar externe schijven (dvd, harde schijven) en maak de geïnfecteerde schijf volledig schoon met speciale hulpprogramma's. Er is een groot aantal programma's voor het opschonen van schijven, waaronder zowel betaalde als gratis. Het schoonmaken kan enkele uren duren, maar u krijgt een kant-en-klare harde schijf.

Installeer het besturingssysteem opnieuw

Gebruik alleen gelicentieerde software. Installeer na het installeren van het besturingssysteem antivirusprogramma's en ga dan pas verder met de installatie van andere programma's. Voordat u naar uw computer terugkeert die eerder gekopieerde informatie bevat, moet u deze nogmaals controleren op virussen.

Aanbevolen: