Tijdelijke Internetbestanden Wissen

Inhoudsopgave:

Tijdelijke Internetbestanden Wissen
Tijdelijke Internetbestanden Wissen

Video: Tijdelijke Internetbestanden Wissen

Video: Tijdelijke Internetbestanden Wissen
Video: Google Chrome: browsergescheidenis wissen 2024, April
Anonim

Browsers maken kopieën van bezochte pagina's in speciale mappen of in de cache. Deze tijdelijke bestanden worden gebruikt om de pagina-inhoud bij volgende bezoeken sneller te laden. Ze kunnen behoorlijk wat ruimte in beslag nemen, dus je moet ze van tijd tot tijd verwijderen.

Tijdelijke internetbestanden wissen
Tijdelijke internetbestanden wissen

instructies:

Stap 1

Tijdelijke bestandsnamen beginnen met een tilde-teken en hebben meestal de extensie.tmp. Om ze met Windows te verwijderen, klikt u met de rechtermuisknop op het pictogram van de logische schijf en selecteert u de optie Eigenschappen in het contextmenu. Klik op het tabblad "Algemeen" op de knop "Wissen" en vink in de lijst alle bestanden aan die u wilt verwijderen, inclusief tijdelijke.

Stap 2

Om de tijdelijke bestanden van de Internet Exploer-browser te verwijderen, opent u het contextmenu door met de rechtermuisknop op het IE-pictogram te klikken en "Eigenschappen" te selecteren. Klik op het tabblad "Algemeen" in het gedeelte "Browsegeschiedenis" op "Verwijderen" en vink in een nieuw venster de selectievakjes aan van de bestanden waarvan u uw computer wilt opschonen. Door op de knop "Opties" te klikken, kunt u de grootte van de ruimte op de harde schijf die is toegewezen voor het opslaan van tijdelijke bestanden, de naam van de map waarin ze zich bevinden en de opslagtijd.

Stap 3

Om tijdelijke bestanden van de Opera-browser te verwijderen, gaat u naar het menu "Instellingen" en selecteert u de opdracht "Persoonlijke gegevens verwijderen". Vouw de lijst Gedetailleerde instellingen uit om de items te selecteren die u wilt verwijderen. Vink de vakjes aan naast de items die u wilt markeren.

Stap 4

Om tijdelijke Mozilla Firefox-bestanden te verwijderen, kiest u de opdracht "Opties" in het menu "Extra". Schakel het selectievakje "Geschiedenis wissen wanneer Firefox is gesloten" in om de browser tijdelijke bestanden te laten verwijderen nadat de sessie is beëindigd. Keer terug naar het menu Extra en selecteer de optie Recente geschiedenis wissen. Vouw de lijst "Details" uit en schakel de selectievakjes in voor de items die u wilt verwijderen. Stel in het venster "Wissen" de tijd in waarvoor de geschiedenis wordt gewist.

Stap 5

Tijdelijke Google Chrome-bestanden kunnen worden verwijderd via het menu Opties. Ga naar het tabblad "Persoonlijke materialen" en klik op "Browsegegevens verwijderen". Vink de vakjes aan naast de items die u wilt verwijderen.

Aanbevolen: