Hoe De Standby-modus Uit Te Schakelen?

Inhoudsopgave:

Hoe De Standby-modus Uit Te Schakelen?
Hoe De Standby-modus Uit Te Schakelen?

Video: Hoe De Standby-modus Uit Te Schakelen?

Video: Hoe De Standby-modus Uit Te Schakelen?
Video: Power Save u0026 Standby Mode Settings Adjusting - PS4 Menu Interface Tips u0026 Tricks 2024, April
Anonim

In de standby-modus kunt u stroom besparen en de computer niet constant uitschakelen als u de werkplek voor een korte tijd moet verlaten. Tegelijkertijd kan de standby-modus soms het werk verstoren. U kunt bijvoorbeeld per ongeluk op de standby-toets op uw toetsenbord drukken. Soms, wanneer u naar deze modus overschakelt, kan het scherm inactief worden en moet u de pc opnieuw opstarten. Het komt voor dat de standby-modus na een bepaalde tijd automatisch wordt ingeschakeld. Als u de stand-bymodus niet hoeft te gebruiken, kunt u deze uitschakelen.

Hoe de standby-modus uit te schakelen?
Hoe de standby-modus uit te schakelen?

Noodzakelijk

Windows-computer

instructies:

Stap 1

Voor de besturingssystemen Windows 7 en Vista zijn er twee opties om de stand-bymodus uit te schakelen. De eerste is om eenvoudigweg de mogelijkheid uit te schakelen om het systeem automatisch in stand-by te zetten. Klik op "Start", dan - "Configuratiescherm" en "Energiebeheer". Selecteer tegenover de regel "Gebalanceerd" de optie "Instellingen energieschema". Selecteer de regel "De computer in de slaapstand zetten". Klik vervolgens op de pijl en selecteer "Nooit" in het optiemenu.

Stap 2

De volgende optie schakelt het vermogen van de computer om in slaap te vallen volledig uit. Deze functie is gewoon geblokkeerd en kan in de toekomst niet meer worden gebruikt. Klik op "Start" en ga vervolgens naar het tabblad "Alle programma's". Selecteer "Accessoires" in de lijst met programma's. Zoek het tabblad "Opdrachtprompt". Klik erop met de rechtermuisknop. Selecteer daarna in het venster dat verschijnt "Als administrator uitvoeren". Er verschijnt een opdrachtinvoervenster. Voer de opdracht powercfg -h off in en druk vervolgens op Enter om de opdracht te activeren. U kunt stand-by inschakelen door powercfg -h in te typen op de opdrachtregel. Op de bovenstaande besturingssystemen maakt het uitschakelen van stand-by en slaapstand één gigabyte schijfruimte vrij op de systeempartitie van de harde schijf.

Stap 3

Schakel stand-by uit voor het besturingssysteem Windows XP. Klik op Begin. Ga naar het tabblad "Configuratiescherm". Selecteer de regel "Energieschema's". Zoek de regel "Standby". Selecteer de optie Nooit. Sla de instellingen op. Nu gaat de computer niet in de standby-modus. U kunt de stand-bymodus weer inschakelen als u in het selectiemenu voor de stand-bymodus de juiste tijd instelt waarop de computer naar deze stand moet gaan. Merk op dat deze modus niet volledig kan worden uitgeschakeld in Windows XP.

Aanbevolen: