Hoe U Uw Computer In De Veilige Modus Kunt Zetten

Inhoudsopgave:

Hoe U Uw Computer In De Veilige Modus Kunt Zetten
Hoe U Uw Computer In De Veilige Modus Kunt Zetten

Video: Hoe U Uw Computer In De Veilige Modus Kunt Zetten

Video: Hoe U Uw Computer In De Veilige Modus Kunt Zetten
Video: Hoe op te starten in de veilige modus in Windows 10 2024, Mei
Anonim

In veilige modus, ook wel bekend als faalveilige modus, start het systeem op in een minimale configuratie. Als de instabiliteit van Windows wordt veroorzaakt door nieuw geïnstalleerde programma's of stuurprogramma's, kunt u in de diagnostische modus de probleemsoftware identificeren.

Hoe u uw computer in de veilige modus kunt zetten
Hoe u uw computer in de veilige modus kunt zetten

instructies:

Stap 1

Wacht na het inschakelen van de computer tot het einde van de eerste polling van apparaten en druk op F8 op het toetsenbord. Als u meer dan één opstartbare schijf op uw computer hebt geïnstalleerd, gebruikt u de bedieningstoetsen ("Omhoog" en "Omlaag") om het gewenste systeem te selecteren en drukt u op Enter.

Stap 2

Plaats in het "Menu voor extra opstartopties" met de toetsen "Omhoog" en "Omlaag" de cursor op het item "Veilige modus" en bevestig de selectie door op Enter te drukken. Window laadt alleen die stuurprogramma's zonder welke het niet kan werken: systeemservices, schijven, toetsenbord, muis, monitor en videoadapter in VGA-modus. Antwoord "Ja" wanneer u wordt gevraagd om door te gaan met werken in de veilige modus, anders start het systeemherstelproces.

Stap 3

Als u Veilige modus kiest met laden van netwerkstuurprogramma's, kunt u nog steeds op het lokale netwerk werken. Deze modus kan handig zijn voor het testen van een computer met externe toegang.

Stap 4

In de veilige modus met opdrachtregelondersteuning wordt de opdracht cmd.exe uitgevoerd in plaats van de Windows-interface. U voert opdrachten in het consolevenster in.

Stap 5

Als u tijdens het werken in Windows weergaveparameters hebt ingesteld die niet door uw monitor worden ondersteund, selecteert u het item "VGA-modus inschakelen". Het systeem laadt de VGA-modus met een resolutie van 640x480 pixels. Klik met de rechtermuisknop op een lege ruimte op het "bureaublad", selecteer de optie "Eigenschappen" en ga naar het tabblad "Opties". Wijzig de instellingen naar de instellingen die uw monitor ondersteunt.

Stap 6

Met Last Known Known Boot kunt u een back-up van uw systeem maken naar een herstelpunt dat door een gebruiker of een systeem is gemaakt. In Windows XP worden automatisch herstelpunten gemaakt voordat nieuwe programma's of stuurprogramma's worden geïnstalleerd. Kies het terugdraaipunt dat in de tijd het dichtst bij de datum ligt waarop de systeemproblemen begonnen.

Aanbevolen: