Welke Videokaart Moet Je Kopen Voor Moderne Games?

Inhoudsopgave:

Welke Videokaart Moet Je Kopen Voor Moderne Games?
Welke Videokaart Moet Je Kopen Voor Moderne Games?

Video: Welke Videokaart Moet Je Kopen Voor Moderne Games?

Video: Welke Videokaart Moet Je Kopen Voor Moderne Games?
Video: Koophulp: Dit zijn de beste videokaarten voor Full HD, WQHD en 4K 2024, Mei
Anonim

De wereld van computergames ontwikkelt zich zo snel dat de voorraad computerprestaties voor onze ogen opdroogt - gamers moeten de configuratie van hun pc regelmatig bijwerken. Dit geldt met name voor de videokaart, die meer verantwoordelijk is voor de gaming-graphics.

Welke videokaart moet je kopen voor moderne games?
Welke videokaart moet je kopen voor moderne games?

Prijscriterium

Allereerst moet u een budget bepalen. Zoeken naar een videokaart in een bepaalde prijsklasse zal de keuze enorm vergemakkelijken. Als de prijs voor u niet van fundamenteel belang is, kunt u direct verwijzen naar het overzicht van de kenmerken.

De goedkoopste kaarten (onder de $ 100) zijn niet geschikt voor moderne spellen. Ze zullen alleen acceptabel omgaan met oude of niet-bronintensieve games. Maar de ingebouwde videoadapters doen het werk net zo goed. Daarom is het assortiment te bekijken vanuit de middelste prijscategorie ($ 100-300). Dit is het grootste onderdeel waarmee je een krachtige grafische kaart kunt vinden voor een mooie prijs. Voor degenen die "voor de toekomst" een grote stroomvoorziening nodig hebben, moeten ze, gezien de snelheid van ontwikkeling van de game-industrie, kiezen in een hoge prijsklasse (vanaf $ 300).

Fabrikant

Onder de vele fabrikanten van videokaarten, moet u de reeds bewezen merken kiezen. De meest gezaghebbende is Asus, die efficiënte en betrouwbare adapters met actieve koeling produceert. Asus grafische kaarten zijn hoogwaardige en bewezen producten. U kunt ook letten op de fabrikanten Gigabyte, MSI, Powercolor, Zotac. Al deze bedrijven maken gebruik van de laatste ontwikkelingen en sturen op verantwoorde wijze de productie aan.

Videochip

Let bij het vergelijken van de parameters van verschillende videokaarten vooral op de kenmerken van de videochip - hij is voornamelijk verantwoordelijk voor de prestaties. Klokfrequentie, vulsnelheid, aantal processors - basisinformatie over de chip. Hoe hoger de frequentie, hoe beter de prestatie. Fillrate geeft de pixelweergavesnelheid weer, dus hoe hoger deze is, hoe sneller uw videokaart werkt.

Geheugen grootte

Een andere belangrijke prestatie-indicator is de hoeveelheid videogeheugen. Het wordt gebruikt om gegevens op te slaan van buffers, texturen, hoekpunten, enz. Om moderne games volledig te kunnen draaien, heb je minimaal 3 GB geheugen nodig. Als het spel bijzonder zwaar is, kan er nog meer VRAM nodig zijn om het te versnellen. Naast de grootte is ook het type geheugen van belang. Voor comfortabel werken kun je beter kiezen voor videokaarten met DDR5-geheugen. Er zijn ook andere parameters - busbreedte, frequentie, enz. - maar ze zijn niet de sleutel.

Type koeling:

Let op het type koeling van de videokaart. Alleen actieve koeling schept voorwaarden voor het normaal functioneren van de adapter. Passieve koeling zal ertoe leiden dat de videokaart merkbaar zal opwarmen en op de limiet van zijn mogelijkheden zal werken.

Aanbevolen: