Welke Systeem Harde Schijf Moet De Laptop Hebben: SSD Of HDD?

Inhoudsopgave:

Welke Systeem Harde Schijf Moet De Laptop Hebben: SSD Of HDD?
Welke Systeem Harde Schijf Moet De Laptop Hebben: SSD Of HDD?

Video: Welke Systeem Harde Schijf Moet De Laptop Hebben: SSD Of HDD?

Video: Hoe vervang je de hardeschijf van je laptop door een SSD? 2022, December
Anonim

Voorheen hadden alle laptops één type harde schijf - HDD, en de gebruiker hoefde alleen de grootte te kiezen. Maar tijden veranderen, nu zijn er zelfs drie opties in de prijzen van computerwinkels. Aan de HDD is een SSD-schijf toegevoegd en er zijn ook hybride SSD + HDD's. Verward? Laten we het nu samen uitzoeken.

Welke systeem harde schijf moet de laptop hebben: SSD of HDD?
Welke systeem harde schijf moet de laptop hebben: SSD of HDD?

Het is nodig

Notitieboekje

instructies:

Stap 1

HDD is de oudste van de drie opties. De gegevens worden hier opgeslagen op magnetische platen. Ze worden gelezen door speciale koppen. Het belangrijkste nadeel is dus de relatief lage snelheid van het lezen en schrijven van gegevens. Om een ​​bestand van verschillende delen van de schijf te lezen, moeten de koppen bewegen en hier tijd aan besteden.

Het pluspunt is echter ook duidelijk: de minimale kosten van 1 MB aan informatie. U kunt zich een schijf van 500 GB veroorloven zonder al te veel uit te geven.

Beeld
Beeld

Stap 2

SSD - solid-state schijf. In feite is het een grote flashdrive. Het heeft geen bewegende delen en daarom wordt de leessnelheid alleen beperkt door de snelheid van de geheugenchips die erop zijn geïnstalleerd. Het belangrijkste voordeel is het snel laden van Windows en "zware" applicaties zoals Adobe Photoshop. Het belangrijkste pluspunt vanuit het oogpunt van een laptop is dat deze binnen 2 seconden na het openen van het deksel klaar is om te werken!

Het nadeel zijn de hoge kosten. Zelfs 256GB-modellen zijn zeldzaam in de consumentenmarkt. Tegenwoordig is dit de limiet voor de prijsklasse van 1000-1500 USD.

Beeld
Beeld

Stap 3

SSD + HDD is een tandem van een kleine SSD, bijvoorbeeld 24 GB, en een grote HDD. Plus - in Windows 8.1 ontwaakt de laptop vele malen sneller dan een gewone broer met een HDD. Een ander groot pluspunt is dat je je een grote schijf kunt veroorloven, 500 GB of meer.

Nadelen worden geërfd van HDD - lage lees- en schrijfsnelheid in vergelijking met SSD.

Beeld
Beeld

Populair per onderwerp