Een Netwerkwachtwoord Instellen

Inhoudsopgave:

Een Netwerkwachtwoord Instellen
Een Netwerkwachtwoord Instellen

Video: Een Netwerkwachtwoord Instellen

Video: Een Netwerkwachtwoord Instellen
Video: Een wachtwrd voor een lokaal gebr.account opn. instellen met een wachtw.herstelschijf in Windows 10 2024, Mei
Anonim

Een netwerkwachtwoord is niet vereist om uw computer te beschermen, maar het gebruik van een wachtwoord helpt uw netwerk veilig te houden. Een aanvaller zou inderdaad toegang kunnen krijgen tot het netwerk als hij alleen de gebruikersnaam kent! Deze gang van zaken kan nauwelijks als bevredigend worden beschouwd.

Een netwerkwachtwoord instellen
Een netwerkwachtwoord instellen

instructies:

Stap 1

Klik op de "Start"-knop in de linkerbenedenhoek van uw computerscherm. Om het hoofdmenu te openen en "Computer" te selecteren (u kunt ook het pictogram "Deze computer" op het bureaublad gebruiken ").

Stap 2

Roep het contextmenu op door met de rechtermuisknop op het veld "Computer" te klikken en ga naar het gedeelte "Beheer".

Stap 3

Selecteer de map "Lokale gebruikers en groepen" en open deze door op het "+"-teken in een nieuw servicevenster te klikken. Ga naar de subsectie "Gebruikers".

Stap 4

Open het drop-down servicemenu door met de rechtermuisknop op het veld "Gast" te klikken en naar "Eigenschappen" te gaan.

Stap 5

Zorg ervoor dat het gastaccount actief is. Schakel anders de regel "Account uitschakelen" uit en bevestig uw keuze door op OK te klikken.

Stap 6

Keer terug naar de subsectie "Gebruikers" en roep opnieuw het vervolgkeuzemenu op door met de rechtermuisknop op de regel "Gast" te klikken.

Stap 7

Selecteer de opdracht "Wachtwoord instellen" in het vervolgkeuzemenu van het "Gast"-account.

Stap 8

Klik op de knop "Doorgaan" in het waarschuwingsvenster "Een wachtwoord instellen voor een gast" dat wordt geopend.

Stap 9

Voer het gewenste wachtwoord in in het veld "Nieuw wachtwoord" in het venster "Een wachtwoord instellen voor de gast" dat wordt geopend. Herhaal hetzelfde wachtwoord in het veld Bevestiging.

Stap 10

Klik op de knop OK om de bewerking te voltooien. Wanneer u probeert verbinding te maken met een computernetwerk, wordt nu het venster Verbinding maken met pc-gebruikersnaam geopend, waarin u wordt gevraagd een wachtwoord in te voeren. Zonder een wachtwoord in te voeren, is toegang tot de computer onmogelijk.

Aanbevolen: