Wat Is Een Screenshot En Snapshot

Wat Is Een Screenshot En Snapshot
Wat Is Een Screenshot En Snapshot

Video: Wat Is Een Screenshot En Snapshot

Video: Wat Is Een Screenshot En Snapshot
Video: What are snapshots? 2024, Mei
Anonim

De introductie van computertechnologie zal onvermijdelijk leiden tot de opkomst van nieuwe terminologie. Het ongemak ligt in het feit dat sommige betekenissen geen nauwkeurige Russische vertaling hebben en in onze taal overgaan zonder hun klank te veranderen. Sommige woorden hebben vergelijkbare betekenissen, zoals screenshot en snapshot.

Wat is een screenshot en snapshot
Wat is een screenshot en snapshot

Het woord screenshot betekent letterlijk "screenshot". U kunt een screenshot in verschillende situaties gebruiken. Je kwam bijvoorbeeld met een nieuw thema voor de interface van het besturingssysteem en wilt erover opscheppen op het forum, je hebt je personage opgepompt, veel punten verdiend en een enorme explosie gemaakt, en nu wil je andere spelers vertellen hierover, of u heeft een software storing en u moet specialist uitleggen wat het probleem precies is.

Om zo'n foto te maken, kun je op de speciale Print Screen (of Prt Scr) toets drukken, deze bevindt zich naast de F12-knop. De afbeelding wordt onmiddellijk naar het klembord geladen. Vervolgens kunt u elke grafische editor openen, een nieuw document maken en eenvoudig de opdracht "Plakken" selecteren. Bij een standaard Windows-installatie heb je een voorgeïnstalleerde grafische editor Paint. Als u een ander programma gebruikt, bijvoorbeeld Photoshop, moet u de grootte van het toekomstige document opgeven, het moet overeenkomen met de resolutie van uw scherm, anders moet u het formaat van de afbeelding wijzigen, wat de kwaliteit kan verminderen.

Als u geen screenshot van het hele werkgebied hoeft te maken, kunt u op de toetscombinatie alt="Image" + Print Screen drukken. Dan wordt alleen het actieve venster vastgelegd.

Misschien is de standaardfunctie niet genoeg voor u, dan kunt u op internet zoeken naar gespecialiseerde programma's om screenshots of een bepaald gebied te kunnen maken. Dit kan bijvoorbeeld zijn: Free Screen Video Recorder, Screenshot Captor, WinSnap, Any Capture Screen, HyperSnap DX en andere. Sommige bevatten video- en geluidsopnamefuncties, beeldbewerking, het toevoegen van inscripties en notities.

Snapshot wordt vaak synoniem gebruikt met screenshot. Er is echter een klein verschil. De snapshot geeft de staat van het programma op dit moment weer. In sommige videospelers verwijst deze opdracht naar een stilstaand beeld. Overigens moet worden opgemerkt dat het bij de meeste spelers onmogelijk is om een foto te maken met Print Screen. Bij het werken met virtuele machines wordt de term snapshot gebruikt om het vastleggen van de huidige status aan te duiden. Dat wil zeggen, als een opslagpunt dat wijzigingen aan de auto in de toekomst vastlegt.

Aanbevolen: