Hoe Maak Je Een Albumpagina In Word

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Albumpagina In Word
Hoe Maak Je Een Albumpagina In Word

Video: Hoe Maak Je Een Albumpagina In Word

Video: Hoe Maak Je Een Albumpagina In Word
Video: #1 MS Word 365 document met staande en liggende pagina's maken 2024, Mei
Anonim

Als u een teksteditor MS Word moet gebruiken, dan is het onwaarschijnlijk dat u problemen zult tegenkomen bij het maken van een document en typen. Maar als je plotseling een pagina moet uitvouwen in de vorm van een liggend vel, weet je bijna niet meer hoe je dat moet doen. Aangezien het standaardblad in een staande versie wordt gepresenteerd, moet u de oriëntatie ervan wijzigen om een liggende pagina in Word te maken.

Hoe maak je een liggende pagina in een Word
Hoe maak je een liggende pagina in een Word

instructies:

Stap 1

U kunt de liggende richting van het blad in de Word-editor maken, zowel na het typen als voor het afdrukken.

Stap 2

Om een blad om te draaien in Word 2007, 2010 en later, gaat u naar het tabblad bovenaan de Editor voor bladlay-out en zoekt u de regel "Oriëntatie".

Afbeelding
Afbeelding

Stap 3

De vervolgkeuzelijst heeft twee opties voor de lay-out van het blad. Selecteer landschap door met de muis over de pijl te gaan en met de rechtermuisknop te klikken.

Afbeelding
Afbeelding

Stap 4

Dankzij zulke eenvoudige manipulaties kun je een albumpagina maken in Word.

Stap 5

Veel gebruikers hebben echter problemen met het omslaan van een of meer vellen in een document terwijl ze de staande afdrukstand van anderen behouden. Om deze taak uit te voeren, moet u de tekst selecteren die zich op de liggende pagina moet bevinden en op de pijl naast de regel "Pagina-instellingen" klikken.

Afbeelding
Afbeelding

Stap 6

Wanneer het dialoogvenster wordt geopend, zoekt u het gedeelte "Oriëntatie" en klikt u op het gewenste formaat. Hieronder ziet u een voorbeeldtekstlay-out en daaronder, naast het woord "Toepassen", een vervolgkeuzelijst. Zoek de regel "naar de geselecteerde tekst" en sla de wijzigingen op. Uw werk, dat in de standaard staande oriëntatie is, heeft vellen horizontaal uitgevouwen.

Afbeelding
Afbeelding

Stap 7

Als de tekst uit secties bestaat, kunt u de instellingen voor de bladrichting op een ervan toepassen.

Stap 8

Indien nodig kunt u zo vaak als u wilt een liggende pagina in het Word in één document maken. Dit is erg handig als u afbeeldingen, diagrammen, tabellen en ander illustratief materiaal moet afdrukken.

Aanbevolen: