Audio Aansluiten Op Een Computer

Inhoudsopgave:

Audio Aansluiten Op Een Computer
Audio Aansluiten Op Een Computer

Video: Audio Aansluiten Op Een Computer

Video: Audio Aansluiten Op Een Computer
Video: Je PC aansluiten op je Muziekinstallatie? Dit zijn de BESTE opties 2024, Mei
Anonim

Moderne computers worden in de meeste gevallen geleverd met een voorgeïnstalleerd besturingssysteem met werkend geluid. Wanneer u Windows echter opnieuw installeert of nadat een onervaren gebruiker in het systeem heeft ingegrepen, kunt u problemen ondervinden met het afspelen van geluiden.

Audio aansluiten op een computer
Audio aansluiten op een computer

Noodzakelijk

Windows-computer, internettoegang

instructies:

Stap 1

Als u de eigenaar bent van een stationaire computer en het geluid op uw apparaat werkt niet, controleer dan eerst of de luidsprekers zijn aangesloten op de systeemeenheid, of ze zijn opgenomen in het netwerk en of ze aan staan. Als u bij deze stap geen problemen hebt gevonden, ligt het probleem waarschijnlijk in het stuurprogramma van de geluidskaart.

Stap 2

Voordat u de status van het stuurprogramma controleert, controleert u de status van het geluidsbalkpictogram op de taakbalk. Het geluid wordt mogelijk niet afgespeeld omdat het is uitgeschakeld in het besturingssysteem zelf, of omdat het verkeerde kanaal is geselecteerd in de geluidsinstellingen. Klik met de rechtermuisknop op het geluidspictogram en controleer alle weergegeven geluidsparameters één voor één.

Stap 3

Als het geluid nog steeds niet verschijnt, open dan het "Configuratiescherm", ga naar "Systeem en beveiliging" en vervolgens naar "Systeem", selecteer links in het menu "Apparaatbeheer". Vouw in de lijst die wordt geopend het item "Audio-ingangen en -uitgangen" uit. Als het stuurprogramma correct op uw systeem is geïnstalleerd, ziet u de geïnstalleerde audioapparaten in de vervolgkeuzelijst. Als u dit item niet kunt vinden, vouwt u "Andere apparaten" uit. Misschien is een van de niet-geïdentificeerde apparaten uw geluidskaart.

Stap 4

Installeer het audiostuurprogramma. Dit kan op verschillende manieren. U kunt de ingebouwde driverzoeker gebruiken, maar heel vaak helpt dit niet. Als het systeem de geluidskaart niet zelf kon installeren, moet u het stuurprogramma downloaden en installeren vanaf internet. Typ in een zoekmachine een zoekopdracht met de naam van uw computer en het vereiste stuurprogramma. Het is het beste om het te downloaden van de officiële website van de computerfabrikant. Installeer na het downloaden het stuurprogramma op de standaardmanier en start uw computer opnieuw op. Het geluid zou moeten werken.

Stap 5

Als je na alle beschreven stappen nog steeds geen geluid kunt aansluiten op je computer, dan is hoogstwaarschijnlijk je geluidskaart defect. Het kan om verschillende redenen mislukken. Neem contact op met het servicecentrum voor hulp of raadpleeg een specialist die u kent. U moet de geluidskaart zelf of met hulp van iemand vervangen door een nieuwe.

Stap 6

Besteed aandacht aan allerlei soorten forums, blogs en sites, op de een of andere manier, over het werk en de reparatie van de computer van uw model. Soms wil het geluid geen verbinding maken omdat er een fout zit in de driver zelf of in het besturingssysteem. Ervaren gebruikers van een vergelijkbaar computermodel zullen u waarschijnlijk helpen dit probleem op te lossen.

Aanbevolen: