Audio Van Een Videokaart Aansluiten

Inhoudsopgave:

Audio Van Een Videokaart Aansluiten
Audio Van Een Videokaart Aansluiten
Anonim

Bij het aansluiten van een stationaire computer of laptop op een tv, is er soms de wens om niet alleen een videosignaal, maar ook geluid te verzenden. In dergelijke gevallen is het het meest redelijk om het audiosignaal rechtstreeks vanaf de videokaart uit te voeren.

Audio van een videokaart aansluiten
Audio van een videokaart aansluiten

Noodzakelijk

  • - HDMI-HDMI-kabel;
  • - SPDIF-kabel.

instructies:

Stap 1

Er moet meteen worden opgemerkt dat de overdracht van geluid en video via een enkele kabel alleen mogelijk is bij gebruik van een HDMI-kabel. Als u een DVI-naar-HDMI-adapter gebruikt, zorg er dan voor dat het apparaat is ontworpen voor audiotransmissie. Schaf de benodigde kabel en adapter aan.

Stap 2

Bekijk de specificaties van uw videoadapter. Als het alleen DVI-poorten heeft, zoek dan uit welke geschikt is voor audio-uitvoer. Sluit de grafische kaart van je computer aan op de HDMI-poort van je tv. Het is ook vermeldenswaard dat niet alle tv-modellen het vereiste signaal via de HDMI-poort accepteren.

Stap 3

Zet uw computer aan en wacht tot het besturingssysteem is geladen. Klik op de Start-knop en ga naar het Configuratiescherm. Open het submenu Hardware en geluid. Selecteer "Beheer geluidsapparaten".

Stap 4

Klik op het tabblad Afspelen en markeer het gewenste apparaat. In dit geval wordt dit HDMI Digital Output genoemd. Klik op de knop "Standaard".

Stap 5

Start nu de videospeler en selecteer de gewenste film. Controleer de kwaliteit van de audiotransmissie. Als dit niet het geval is, opent u het menu TV-instellingen. Wijzig de belangrijkste audio-ingangsbron.

Stap 6

Als uw computer een geïntegreerde geluidskaart heeft, is het mogelijk om geluid van de videoadapter ernaar over te brengen. Om dit te doen, moet u een speciale connector gebruiken. Sluit deze SPDIF-kabel aan op de juiste slots op je moederbord. Sluit het andere uiteinde van de connector aan op de videokaart.

Stap 7

Sluit nu de benodigde audiokaartconnector met een extra kabel aan op de tv. Het is een adapter van de mini Jack-poort naar twee RCA-kanalen. Het belangrijkste voordeel van deze methode is dat u tegelijkertijd verschillende audiosignalen naar de tv en de computerluidspreker kunt sturen.

Aanbevolen: