Hoe RAM Op Een Computer Te Installeren

Inhoudsopgave:

Hoe RAM Op Een Computer Te Installeren
Hoe RAM Op Een Computer Te Installeren

Video: Hoe RAM Op Een Computer Te Installeren

Video: Hoe RAM Op Een Computer Te Installeren
Video: How to Upgrade laptop RAM and How to Install laptop Memory 2019 - Faster laptop - Beginners 2024, Mei
Anonim

Het installeren van RAM is een van de gemakkelijkste manieren om de snelheid en prestaties van uw computer te verbeteren. Tegelijkertijd worden niet alleen games en programma's sneller uitgevoerd, maar wordt de duur van het laden van het besturingssysteem aanzienlijk verkort. U kunt binnen enkele minuten extra geheugen aan uw computer toevoegen.

Hoe RAM op een computer te installeren
Hoe RAM op een computer te installeren

instructies:

Stap 1

Bepaal hoeveel geheugen er al is geïnstalleerd. Ga naar het menu Start en selecteer Instellingen, vervolgens Configuratiescherm en Systeem. Selecteer het tabblad Algemeen. De hoeveelheid geheugen die op uw computer is geïnstalleerd, wordt onder aan de pagina weergegeven.

Stap 2

Bepaal welk type en hoeveelheid geheugen u moet aanschaffen. Raadpleeg uw gebruikershandleiding voor de maximale hoeveelheid geheugen die uw computer aankan. De gids helpt u ook bij het kiezen van het type en de snelheid van het geheugen dat u nodig hebt. Koop RAM online of bij uw plaatselijke computerwinkel.

Stap 3

Open de computerkast. Raadpleeg indien nodig de gebruiksaanwijzing. Verwijder alle metalen ringen, horloges of armbanden. Zet de computer uit, haal de stekker uit het stopcontact en raak vervolgens het metalen chassis aan om eventuele statische elektriciteit te ontladen. Hiervoor kan ook een antistatische polsband worden gebruikt.

Stap 4

Zoek de geheugenslots op het moederbord van de computer. Raadpleeg indien nodig de gebruiksaanwijzing. Als er geen vrije slots zijn, moet u een of meer van de geïnstalleerde geheugenkaarten verwijderen om nieuw geheugen toe te voegen.

Stap 5

Installeer nieuw geheugen. Open hiervoor de houders in de vrije sleuf en steek de geheugenkaart er voorzichtig in. Zorg ervoor dat de geheugenkaartmodule stevig in de sleuf is geplaatst en zet de houders vast.

Stap 6

Test het geïnstalleerde geheugen. Sluit de behuizing en zet de computer aan. Als de computer begint te piepen, is het geheugen niet correct geïnstalleerd. Herhaal vervolgens stap 5 om te controleren of het geheugen stevig in de sleuf zit. Als de installatie is gelukt, controleert u of het systeem een nieuwe hoeveelheid geheugen heeft gedetecteerd (stap 1).

Aanbevolen: