Hoe Maak Je Een Cartoon Van Een Foto

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Cartoon Van Een Foto
Hoe Maak Je Een Cartoon Van Een Foto

Video: Hoe Maak Je Een Cartoon Van Een Foto

Video: Hoe Maak Je Een Cartoon Van Een Foto
Video: Een cartoon maken (Photoshop) 2024, Mei
Anonim

Veel professionele fotografen (en ook amateurs) hebben de stop-motion-opnametechniek al geprobeerd en waren er dol op, waarmee je video kunt maken met foto's. Deze techniek is niet nieuw, maar is de laatste tijd erg populair geworden. Stop-motion stelt je in staat om stilstaande objecten leven in te blazen en biedt veel mogelijkheden voor regiebewegingen. Hoe maak je een animatie met een camera?

Hoe maak je een cartoon van een foto
Hoe maak je een cartoon van een foto

Noodzakelijk

camera, eventuele videobewerkingssoftware, objecten om te tekenen (optioneel)

instructies:

Stap 1

Optie één: je neemt alle objecten die nodig zijn voor de cartoon, tekent het landschap in het algemeen, creëert de entourage en begint met fotograferen. Jouw taak is om het onderwerp in actie vast te leggen. Om dit te doen, bouwt u de scène op zoals u deze op het scherm wilt zien en maakt u een foto. Breng vervolgens minimale wijzigingen aan in de scène en maak opnieuw een opname. Elke, zelfs de meest onbeduidende actie, moet in een apart frame worden vastgelegd, dan zullen de overgangen tussen foto's soepel en mooi worden. Als u bijvoorbeeld een kinderauto fotografeert die op een tafel rijdt, moet u elke paar centimeter van de beweging afzonderlijk filmen. Het is erg belangrijk om de hoek niet te veranderen!

Stap 2

Als je een tekenfilm wilt maken met een camera, heb je veel papier nodig. Gebruik hetzelfde principe om op elk vel een apart kader te tekenen. Als we een voorbeeld nemen met dezelfde typemachine, teken het dan eerst op de rechterrand van het vel, op het volgende vel - verplaats het een beetje naar links, enz. Elk blad wordt ook apart gefotografeerd.

Stap 3

Nadat we alle benodigde foto's hebben gemaakt, gaan we verder met de installatie. Om dit te doen, kunt u elk videobewerkingsprogramma gebruiken: Adobe Premiere, Sony Vegas, Movie Maker, enz. Plaats op zijn beurt de vastgelegde scènes in het venster om te bewerken en selecteer de framesnelheid in de instellingen. Als u wilt dat de resulterende cartoon op een gewone tape lijkt en niet op een reeks foto's, kiest u een frequentie van 10 frames per seconde en hoger. Als u het effect van discrete opnamen wilt behouden, zijn 3 frames voldoende.

Stap 4

Muziek en aftiteling afzonderlijk bewerkt. Je cartoon is nu klaar!

Aanbevolen: