Een Woord Spiegelen In Word

Inhoudsopgave:

Een Woord Spiegelen In Word
Een Woord Spiegelen In Word

Video: Een Woord Spiegelen In Word

Video: Een Woord Spiegelen In Word
Video: How to Mirror Text in Microsoft Word 2024, Mei
Anonim

Bij het werken met teksten is het soms nodig om de volgorde van letters in de getypte tekst aan te passen. Als u met een dergelijk probleem wordt geconfronteerd en niet weet hoe u het moet oplossen, laat u dan niet ontmoedigen en bel een specialist bij u thuis. In een teksteditor MS Word kunt u deze transformatie in slechts enkele minuten maken.

Een woord spiegelen in Word
Een woord spiegelen in Word

Noodzakelijk

Microsoft Office Word-software

instructies:

Stap 1

Bijna elk programma heeft een sectie met referentiegegevens, in MS Word is de hulp in het Russisch, wat het zoeken naar een antwoord op uw vraag aanzienlijk kan vergemakkelijken. Maar als uw versie van de teksteditor deze optie niet heeft, volg dan het advies van deze handleiding.

Stap 2

Nadat u het programma hebt geopend, moet u een willekeurige tekst typen, ten minste de naam van het programma invoeren. Maak een tabel met behulp waarvan de bewerking van bewegende letters in een woord zal plaatsvinden. Klik in het bovenste menu op "Invoegen" en selecteer "Tabellen". Selecteer de optie "Tabel tekenen".

Stap 3

Teken de tabel zodat de tekst zich in een van de cellen van het object bevindt dat wordt gemaakt. Als het je niet lukt, kun je een stap teruggaan door op de sneltoets Ctrl + Z te drukken. Je kunt de getypte tekst ook naar de nieuw gemaakte tabel verplaatsen.

Stap 4

Selecteer alle tekst en klik op het bovenste menu Opmaak en kies vervolgens Tekstrichting.

Stap 5

Geef in het geopende venster de richting van de tekst op, dat wil zeggen de richting. Vergelijk het gewenste resultaat met wat moet worden verkregen in het blok "Voorbeeld". Als alles bij u past, klikt u op de knop "OK".

Stap 6

Als resultaat krijgt u een omgekeerde tekst die u kunt bewerken. Het enige nadeel van deze transformatie is dat je karakters in dit veld onder een hoek van 90° moet invoeren. Bij het maken van tabellen, die samen met grafieken kunnen staan, kan de omgekeerde transformatie van de tekst leiden tot een onleesbaar formaat.

Stap 7

Het blijft om het gemaakte document op te slaan. Klik op het menu "Bestand", selecteer het item "Opslaan als", geef in het geopende venster de map op waarin het bestand moet worden opgeslagen, voer een naam in en klik op de knop "Opslaan".

Stap 8

Het is vermeldenswaard dat deze transformatie niet alleen voor persoonlijke doeleinden, maar ook voor professionele doeleinden kan worden gebruikt. Bijvoorbeeld ad blanks, in de afscheurstroken waarvan het nodig is om tekst verticaal te plaatsen (om ruimte te besparen).

Aanbevolen: