Hoe Het Windows 7-bestandstype Te Wijzigen

Inhoudsopgave:

Hoe Het Windows 7-bestandstype Te Wijzigen
Hoe Het Windows 7-bestandstype Te Wijzigen

Video: Hoe Het Windows 7-bestandstype Te Wijzigen

Video: Hoe Het Windows 7-bestandstype Te Wijzigen
Video: Stationsletter Wijzigen - Windows 7 2024, Mei
Anonim

Windows 7-besturingssysteembestanden kunnen van verschillende typen zijn, afhankelijk van de informatie die ze bevatten en welk programma ze moet openen. Gebruikers kunnen het bestandstype wijzigen, maar dit is niet altijd mogelijk.

Hoe het Windows 7-bestandstype te wijzigen
Hoe het Windows 7-bestandstype te wijzigen

Om het bestandstype te wijzigen, moet u de extensie ervan wijzigen. Dit is een speciale alfabetische code die achter de bestandsnaam verschijnt en daarvan wordt gescheiden door een punt. In de bestandsnaam Mijnbestand. DOC is de extensie bijvoorbeeld DOC. Door deze extensie bepaalt Windows dat dit een documentbestand is dat kan worden geopend met gerelateerde programma's, zoals MS Word of WordPad.

Hoe wijzig ik de bestandsextensie?

Meestal is het niet nodig om de extensie te wijzigen, omdat Windows deze automatisch aan bestanden toewijst voor succesvolle opening via de juiste programma's. Als u roekeloos de extensie wijzigt, wordt het bestand mogelijk niet meer geopend. Soms kan het echter handig zijn om het te wijzigen, bijvoorbeeld als u de extensie van een tekstbestand TXT wijzigt in de extensie HTML, zal het systeem het verwijzen naar webbestanden en zal het beschikbaar worden voor opening via een browser.

Zorg ervoor dat systeembestanden extensies bevatten. Om ze te activeren, ga naar "Mapopties". Dit gedeelte bevindt zich in het "Configuratiescherm". Schakel het selectievakje naast "Systeembestandsextensies verbergen" uit. Klik met de rechtermuisknop op het bestand dat u wilt wijzigen en selecteer Naam wijzigen. Verwijder de bestandsextensie na de punt in de naam en voer een nieuwe in, druk vervolgens op de Enter-toets. U ziet een waarschuwing van het besturingssysteem dat het wijzigen van de extensie ertoe kan leiden dat het bestand niet goed werkt. Als u zeker bent van uw acties en zeker weet dat het kan worden geopend in een van de programma's die op uw computer zijn geïnstalleerd, klikt u op de knop "Ja" om de bewerking te bevestigen. Dit zal het bestandstype veranderen.

Hoe weet ik welke programma's aan een bestandsextensie zijn gekoppeld?

De programma's die op de computer zijn geïnstalleerd, zijn ontworpen om een of meer specifieke soorten bestanden te openen, afhankelijk van hun extensie. Als er meerdere programma's op uw computer staan die bestanden van hetzelfde type kunnen openen, is er standaard één geïnstalleerd. Om het programma te wijzigen dat een bestand automatisch opent nadat u erop dubbelklikt, klikt u met de rechtermuisknop op het bestand en selecteert u "Eigenschappen". Klik op "Wijzigen" naast het standaardprogramma en selecteer het juiste programma uit de lijst.

Houd er rekening mee dat bestandsnamen in Windows 7 beperkt zijn tot 260 tekens. Bovendien is het bij het specificeren van een naam verboden om de tekens "", "/", "?", "*", " ","> "," te gebruiken

Aanbevolen: