Hoe Alle Nomenclatuur Van 1C . Te Verwijderen

Inhoudsopgave:

Hoe Alle Nomenclatuur Van 1C . Te Verwijderen
Hoe Alle Nomenclatuur Van 1C . Te Verwijderen

Video: Hoe Alle Nomenclatuur Van 1C . Te Verwijderen

Video: Hoe Alle Nomenclatuur Van 1C . Te Verwijderen
Video: Hoe plastic hellingen op ramen te maken 2024, Mei
Anonim

Stel dat u de map "Nomenclatuur" moet downloaden van de 1C: Enterprise-database. Daar kunnen veel redenen voor zijn, bijvoorbeeld het overzetten van een naslagwerk naar een lege database of het maken van een prijslijst. Laten we eens kijken naar de eenvoudigste manier om deze taak te volbrengen.

Hoe alle nomenclatuur van 1C. te verwijderen
Hoe alle nomenclatuur van 1C. te verwijderen

Noodzakelijk

database

instructies:

Stap 1

1C: Enterprise stelt u in staat om elke map te ontladen zonder toevlucht te nemen tot het schrijven van complexe laad-/ontlaadverwerking, met alleen ingebouwde tools. Eerst moeten we beslissen in welk formaat we de gegevens willen ontvangen:

*.mxl - intern formaat van 1C-tabelgegevens, geschikt om in een andere 1C-database te laden;

*.xls - Excel-spreadsheets;

*.pdf - elektronisch document Adobe Reader;

*.html - webpagina voor publicatie op internet;

*.txt is een eenvoudig tekstbestand, handig om in elke database te laden.

Als de directory hiërarchisch is, wordt de lijst verwijderd in de formaten *.mxl en *.xls met behoud van de hiërarchie en de mogelijkheid om groepen samen te vouwen / uit te vouwen. Alle andere formaten worden geüpload met een eenvoudige lijst, met de opsomming van de groepselementen achter de naam.

Stap 2

Laten we de map openen die we moeten verwijderen. In ons geval is dit "Nomenclatuur". Bewerkingen -> Referenties -> Nomenclatuur. Je kunt niet de hele directory downloaden, maar alleen een bepaalde groep, hiervoor moet je naar deze groep gaan. Met grote hoeveelheden gegevens is het logisch om in groepen naar verschillende bestanden te uploaden om het werk te versnellen.

Afbeelding
Afbeelding

Stap 3

Klik op een willekeurige regel van de geopende lijst met de rechtermuisknop en selecteer het item "Lijst weergeven". Het instellingenvenster verschijnt.

Afbeelding
Afbeelding

Stap 4

In het instellingenvenster laten we de selectievakjes alleen voor die velden die we nodig hebben in het uiteindelijke document. In het veld "Uitvoer naar …" laten we het item "Tabulaire document" staan (u kunt ook "Tekstdocument" selecteren, maar het tabeldocument is universeler). Klik op de knop "OK".

Afbeelding
Afbeelding

Stap 5

Er verschijnt een spreadsheetdocument met een lijst met items op het scherm. Plaats de muiscursor op een van de documentcellen, klik hiervoor op de eerste cel.

Stap 6

Voor verder werk moet het bestand worden opgeslagen. Kies Bestand -> Kopie opslaan in het menu. Items "Opslaan" en "Opslaan als …" kunnen alleen worden geselecteerd als u opslaat in het interne 1C-formaat.

Stap 7

Schrijf in het venster dat verschijnt de naam van het bestand en selecteer het formaat dat we nodig hebben. Als de hoeveelheid gegevens erg groot is (meer dan 10 duizend regels), moet tussen de tabelformaten *.mxl en *.xls de voorkeur worden gegeven aan de eerste - dit zal het opslaan van het document aanzienlijk versnellen. U moet ook onthouden dat Excel een limiet heeft voor het aantal rijen:

in Excel onder 97 - niet meer dan 16384 regels;

in Excel 97-2003 - niet meer dan 65536 regels;

in Excel 2007 en later niet meer dan 1.048.576 rijen.

Stap 8

Klik op de knop "Opslaan". Onze taak is volbracht.

Aanbevolen: