Hoe Alle Hyperlinks In Tekst Te Verwijderen

Inhoudsopgave:

Hoe Alle Hyperlinks In Tekst Te Verwijderen
Hoe Alle Hyperlinks In Tekst Te Verwijderen

Video: Hoe Alle Hyperlinks In Tekst Te Verwijderen

Video: Hoe Alle Hyperlinks In Tekst Te Verwijderen
Video: How to Remove All Hyperlinks from Word Document | Microsoft Word 2016 Tutorial 2024, April
Anonim

Niet alle gebruikers houden van de aanwezigheid van hyperlinks in het document: ze vallen op door stijl, ze raken "onder de voeten" bij het formatteren en bovendien streven ze ernaar om de browser te starten op het linkadres wanneer de muis per ongeluk klikt. Het is vrij eenvoudig om alle hyperlinks uit een document te wissen.

Hoe alle hyperlinks in tekst te verwijderen
Hoe alle hyperlinks in tekst te verwijderen

Noodzakelijk

beheerdersrechten

instructies:

Stap 1

Om een hyperlink te verwijderen, selecteert u de bijbehorende tekst en drukt u op CTRL + Z op uw toetsenbord. Als u nogmaals op deze combinatie drukt, verdwijnt de ingevoerde URL. Als u de hele pagina in één keer wilt verwijderen, die verschillende hyperlinks bevat, drukt u gewoon op de toetsencombinatie CTRL + A op het toetsenbord en verwijdert u alles erop.

Stap 2

Om hyperlinks in een heel document of alinea te verwijderen, selecteert u de tekst en klikt u met de rechtermuisknop op het geselecteerde gebied om het vervolgkeuzemenu te activeren. Selecteer Hyperlink om het hele bereik op deze optie in te stellen. Selecteer vervolgens alle tekst opnieuw en roep het vervolgkeuzemenu op. Verwijder de hyperlink met behulp van het juiste menu-item.

Stap 3

U kunt ook alle hyperlinktekst wissen door deze met de muis te selecteren of door op CTRL + A op uw toetsenbord te drukken. Klik op de lijst met stijlen in de bovenste werkbalk en selecteer de stijl "Basic" om alle opmaak- en speciale opties terug te zetten naar de beginwaarden die overeenkomen met de stijl.

Stap 4

U kunt het automatisch maken van hyperlinks uitschakelen via het programmamenu, het item "AutoCorrectie-opties". Ga naar het tabblad "AutoOpmaak terwijl u typt" en schakel het selectievakje "Internetadressen en netwerkpaden met hyperlinks" uit. In sommige gevallen is de aanwezigheid van hyperlinks in het document nuttig.

Stap 5

Wanneer u bijvoorbeeld een prijslijst voor een product maakt en voor elk artikel een link naar uw winkelpagina toevoegt, kan een gebruiker op deze manier met één muisklik informatie over het product en foto's oproepen. U kunt ook speciale editors gebruiken die de programmacode markeren met speciale kleuren, zodat de gebruiker niet in de war raakt in informatie, en het is ook handig om te programmeren.

Aanbevolen: