Een Map Specificeren

Inhoudsopgave:

Een Map Specificeren
Een Map Specificeren

Video: Een Map Specificeren

Video: Een Map Specificeren
Video: RepInsight Dashboard Training 2024, Mei
Anonim

Meestal treedt de noodzaak om het pad naar een map op te geven op bij het maken van scripts of toepassingen. De regels voor het schrijven van het pad naar de directory zijn in dit geval afhankelijk van de gebruikte programmeertaal en het type besturingssysteem. Daarnaast zijn er twee mogelijke vormen van opname van het adresboek - absoluut en relatief.

Een map specificeren
Een map specificeren

instructies:

Stap 1

Gebruik de Windows-bestandsbeheerder om het absolute pad naar de gewenste map te kopiëren - dit verkleint de kans op fouten aanzienlijk in vergelijking met handmatig typen. Verkenner wordt gestart door op de sneltoets WIN + E te drukken of door te dubbelklikken op de snelkoppeling Deze computer op het bureaublad. Nadat u de benodigde map erin hebt geopend, selecteert en kopieert u naar het klembord (CTRL + C) het volledige pad naar deze map in de adresbalk. Vervolgens kunt u naar eigen goeddunken de inhoud van het klembord gebruiken.

Stap 2

Gebruik PHP's ingebouwde dirname-functie om het volledige pad naar een map op de webserver te krijgen. De eenvoudigste manier om het te gebruiken kan als volgt worden geschreven:

Een PHP-script met dergelijke inhoud moet in de map worden geplaatst, het pad waarnaar u geïnteresseerd bent. Door het http-adres van dit script in de adresbalk van de browser in te voeren en op Enter te drukken, voert u het uit en toont het script het volledige pad naar de map op een lege pagina. Vanaf hier kan het worden gekopieerd en verder worden gebruikt voor het beoogde doel.

Stap 3

Begin met het opgeven van het volledige pad naar de map met een stationsletter als u deze handmatig moet typen. Na de letter moet er een dubbele punt staan, en dan moet je via een backslash (in het geval van Windows OS) alle mappen op het pad naar de gewenste map weergeven, beginnend bij de root. Bijvoorbeeld:

C: / Program Files / Avira / keys \

Stap 4

Vervang de stationsletter door een dubbele backslash als de gewenste map zich op een van de bronnen bevindt die via het lokale netwerk zijn aangesloten. Bijvoorbeeld:

OtherComp / SharedDocs \

Stap 5

Gebruik slashes voorwaarts in plaats van backslashes bij het specificeren van paden naar mappen op Unix-systemen. Bijvoorbeeld:

/ home / een map /

Stap 6

Gebruik de verkorte notatie van het pad naar mappen als u de positie ten opzichte van een andere map (relatief pad) moet specificeren. Het relatieve pad beschouwt de hoofdmap als degene die het document bevat dat toegang heeft tot de vereiste map. Als een webpagina zich bijvoorbeeld in de thuismap bevindt en u het pad naar de afbeeldingenmap die in de thuismap is genest, moet schrijven, hoeft u alleen afbeeldingen / in het relatieve pad op te geven.

Aanbevolen: