Een Wachtwoord Verwijderen In Opera

Inhoudsopgave:

Een Wachtwoord Verwijderen In Opera
Een Wachtwoord Verwijderen In Opera

Video: Een Wachtwoord Verwijderen In Opera

Video: Een Wachtwoord Verwijderen In Opera
Video: How To Delete Saved Password In Opera - The Easiest Way To Remove Saved Passwords From Opera 2024, Mei
Anonim

Bij het werken op internet moet de gebruiker vaak wachtwoorden van zijn accounts opslaan. Meestal biedt de browser zelf aan om het wachtwoord op te slaan, de gebruiker kan daar alleen mee instemmen. Maar het opslaan van wachtwoorden in de browser is niet erg veilig, dus de gebruiker wil misschien de opgeslagen wachtwoorden verwijderen.

Een wachtwoord verwijderen in Opera
Een wachtwoord verwijderen in Opera

instructies:

Stap 1

Het opslaan van wachtwoorden in een browser is handig maar onveilig; Trojaanse paarden hebben al lang geleerd om wachtwoorden te stelen van alle populaire soorten browsers. Aangezien het stelen van een wachtwoord veel problemen voor de gebruiker kan opleveren, moet u het item "Nooit aanbieden om het wachtwoord op te slaan" selecteren wanneer de browser u vraagt om het ingevoerde wachtwoord op te slaan.

Stap 2

Wat als de wachtwoorden al zijn opgeslagen? Ze moeten worden verwijderd. Als u in de Opera-browser werkt, selecteert u in het menu: "Service" - "Persoonlijke gegevens verwijderen" om het wachtwoord te verwijderen. Vouw in het waarschuwingsvenster dat wordt geopend de lijst uit en selecteer de gegevens die u erin wilt verwijderen - deze moeten worden gemarkeerd met selectievakjes. Om wachtwoorden te verwijderen, moet de regel "Verwijder opgeslagen wachtwoorden" worden aangevinkt. Klik op de knop "Verwijderen", alle wachtwoorden worden gewist.

Stap 3

Er is een andere manier om wachtwoorden in Opera te verwijderen, het is handig als u niet alle wachtwoorden wilt wissen. Open: "Service" - "Algemene instellingen" - "Formulieren". Klik op de knop "Wachtwoorden", selecteer de site in de lijst waarvan u het wachtwoord wilt verwijderen en klik op de knop "Verwijderen".

Stap 4

Als je geen zin hebt om je wachtwoord elke keer opnieuw in te voeren, kun je een klein trucje gebruiken: sla een onjuist wachtwoord op in je browser, dat één of twee tekens afwijkt van het echte. Een opgeslagen wachtwoord kan bijvoorbeeld aan het einde één teken missen. In dit geval wordt het wachtwoord automatisch in het formulier ingevuld, waarna u alleen het laatste teken hoeft toe te voegen. U kunt ook het laatste ongeldige teken verwijderen en het juiste vervangen. Zelfs door het wachtwoord te stelen, kan een hacker het niet gebruiken.

Stap 5

Scheid uw wachtwoorden in twee typen voor veilige netwerken. De eerste bevat wachtwoorden die nodig zijn om u te registreren voor services die niet zo belangrijk voor u zijn. Voor veel bronnen is bijvoorbeeld registratie vereist om programma's te downloaden of links te bekijken. U zult zo'n account niet koesteren, gebruik daarom in dergelijke gevallen de standaard gebruikersnaam en wachtwoord die u goed kent en niet zult vergeten. Gebruik daarentegen complexe, niet-herhalende wachtwoorden voor mailboxen en andere belangrijke diensten.

Aanbevolen: