Hoe Een Functie In Excel Te Schrijven

Inhoudsopgave:

Hoe Een Functie In Excel Te Schrijven
Hoe Een Functie In Excel Te Schrijven

Video: Hoe Een Functie In Excel Te Schrijven

Video: Hoe Een Functie In Excel Te Schrijven
Video: ALS, EN, OF-functies in Excel combineren 2024, April
Anonim

Het standaard Microsoft Office-pakket bevat Microsoft Excel, een kant-en-klaar spreadsheet. Het wordt voornamelijk gebruikt om verschillende berekeningen te maken. Excel bevat veel wiskundige functies, maar voordat u ze kunt gebruiken, moet het programma correct zijn geconfigureerd.

Hoe een functie in Excel te schrijven
Hoe een functie in Excel te schrijven

Noodzakelijk

  • - pc;
  • - Microsoft Office;
  • - Microsoft Excel.

instructies:

Stap 1

Standaard toont het hoofdmenu van het programma alleen veelgebruikte parameters. Schakel verborgen functies in het menu "Extra", "Instellingen" en vervolgens "Opties" in en vink het vakje naast de regel "Altijd volledige menu's weergeven" aan.

Stap 2

Bij het uitvoeren van berekeningen gebruikt het programma formules, maar Excel houdt alleen rekening met formules die beginnen met het teken "=". Schrijf bijvoorbeeld in de cel = 2 + 2 en druk op Enter op het toetsenbord. Het resultaat van de uitdrukking verschijnt in dezelfde cel. Tegelijkertijd verdwijnt de getypte uitdrukking nergens - deze kan worden bekeken door te dubbelklikken met de linkermuisknop op dezelfde cel. Als u op F2 drukt nadat u dubbelklikt op het toetsenbord, verschijnt de uitdrukking op de werkbalk in de formulebalk, waar u deze kunt bewerken. Als er tekst in een formule wordt gebruikt, moet deze tussen dubbele aanhalingstekens staan, bijvoorbeeld: "=" mom ".

Stap 3

In Excel hoeft u uitdrukkingen niet elke keer opnieuw te typen. Kopieer gewoon het vorige item door de gewenste cellen te markeren. Het programma stelt zijn eigen kleur in voor elk gekopieerd record, en de formule ziet er ongeveer zo uit: = A1 + D1. Om de uitdrukking te zien, dubbelklikt u met de linkermuisknop op de geselecteerde cel en drukt u op Enter. U kunt de formule vinden door naar de kleur van de cel te kijken - veelkleurige koppelingen geven de lijn- en letternummers van de kolommen van de bijbehorende uitdrukking aan.

Stap 4

Expressies in Excel kunnen rekenkundig of logisch zijn. Schrijf in de formulebalk: = GRAAD (3; 10) en druk op Enter, je krijgt het getal 59049. Om logische uitdrukkingen op te lossen, worden speciale codes of blokken gebruikt. Ze moeten strikt volgens de regels worden geregistreerd. Een logische uitdrukking die in de formulebalk is geschreven, ziet er bijvoorbeeld ongeveer zo uit: = MIN (SUM (A22; DEGREE (C10; B22)); PRODUCT (SUM (A22; B22); DEGREE (SUM (A22; C10); 1 / B22)) Complexe formules kunnen worden geschreven met behulp van de functiewizard.

Stap 5

Start het door op de ƒ͓͓ͯ-knop aan het begin van de functieregel te drukken. Selecteer in het venster dat verschijnt de gewenste formule en klik op OK. Gebruik het categoriefilter om het gemakkelijker te vinden. Door een functie te selecteren, gaat u naar het volgende venster. Plak er nog een in de eerste of klik op "Annuleren". Nest de ene formule in de andere met behulp van de "˅"-knop op de taakbalk. Selecteer vervolgens in de vervolgkeuzelijst de gewenste. Vergeet niet om de tekstcursor over de gegevenscellen te plaatsen.

Stap 6

Excel herkent de eenvoudigste wiskundige formules: MIN, MAX, GEMIDDELDE, GRAAD, SUM, COUNT, PI, PRODUCT, SUMIF, COUNTIF. Als u schrijft: SUMIF ("˃5" A1: A5), wordt er rekening gehouden met de som van cellen met een waarde groter dan 5. Met de functie "AND" kan gelijktijdig aan verschillende voorwaarden worden voldaan. Gebruik de OR-waarde bij het testen van een van de vele voorwaarden. Als de tabel met getallen erg groot is, gebruik dan de functies VERT. ZOEKEN - verticale eerste gelijkheid, HORIZ. ZOEKEN - horizontale eerste gelijkheid. Door ze toe te passen, vindt u automatisch het gewenste cellenbereik en bespaart u uzelf de moeite om gegevens handmatig te kopiëren.

Stap 7

Gebruik de knop "Ʃ" om het werken met de functies te vergemakkelijken. Tel de som van verschillende getallen, vind hun rekenkundig gemiddelde, het aantal getallen dat in de lijst wordt gebruikt, het grootste en kleinste getal in de tabel.

Aanbevolen: