Opstarten Vanaf Cd Instellen In BIOS

Inhoudsopgave:

Opstarten Vanaf Cd Instellen In BIOS
Opstarten Vanaf Cd Instellen In BIOS

Video: Opstarten Vanaf Cd Instellen In BIOS

Video: Opstarten Vanaf Cd Instellen In BIOS
Video: Настройки BIOS ПК 2024, April
Anonim

Om het besturingssysteem opnieuw te installeren of de Live-cd uit te voeren, moet u uw computer opstarten vanaf het optische schijfstation. De volgorde van het controleren van apparaten op opstartsectoren wordt ingesteld in het hulpprogramma CMOS Setup. Als een dergelijke sector niet wordt gevonden, probeert het BIOS de computer op te starten vanaf het apparaat met de volgende prioriteit.

Opstarten vanaf cd instellen in BIOS
Opstarten vanaf cd instellen in BIOS

instructies:

Stap 1

Open het CMOS-configuratieprogramma. Start hiervoor uw computer opnieuw op en zodra het BIOS-scherm verschijnt, drukt u snel op de Del- of F2-toets. Welke zal werken, bepaal empirisch. Mogelijk moet u uw computer hiervoor twee keer opnieuw opstarten. De eerste van deze toetsen wordt vaker gebruikt om CMOS Setup in te voeren op desktopcomputers, de tweede op laptops, maar er zijn uitzonderingen op deze regel.

Stap 2

Wanneer het hulpprogramma start, zoekt u het item Boot Sequence in de menustructuur. De locatie is afhankelijk van de BIOS-fabrikant. In sommige versies van het hulpprogramma worden opstartapparaten aangeduid als 1e opstartapparaat, 2e opstartapparaat, enz. Door er een te selecteren, kunt u het corresponderende fysieke apparaat toewijzen: een schijfstation, een optisch station, een van de harde schijven, enz. In andere versies van CMOS Setup wordt een lijst met alle beschikbare fysieke apparaten op het scherm weergegeven en met de PgUp- en PgDn-toetsen (soms andere) kunnen ze omhoog en omlaag worden verplaatst, waardoor de prioriteit verandert.

Stap 3

Pas de installatievolgorde aan zodat het optische station voorrang heeft op alle harde schijven.

Stap 4

Plaats een opstartbare cd. Druk op de F10-toets en vervolgens op Enter. De computer begint opnieuw op te starten. Als de schijf wordt gelezen, begint de download vanaf deze schijf.

Stap 5

Nadat u het besturingssysteem opnieuw hebt geïnstalleerd of vanaf de Live-cd hebt gewerkt, start u uw computer opnieuw op, gaat u opnieuw naar het hulpprogramma CMOS Setup en wijzigt u de opstartvolgorde in een volgorde waarin de harde schijf voorrang heeft op het optische station. Dit zal slijtage verminderen. U kunt ook een sterk wachtwoord instellen om het hulpprogramma te openen, waarna een aanvaller de computer niet vanaf zijn eigen cd kan opstarten zonder de behuizing van de systeemeenheid te openen. Indirect kan dit helpen om ongeoorloofde reset van een ander wachtwoord te voorkomen - om het besturingssysteem zelf te betreden.

Aanbevolen: