Opstarten Vanaf Schijf Instellen In BIOS

Inhoudsopgave:

Opstarten Vanaf Schijf Instellen In BIOS
Opstarten Vanaf Schijf Instellen In BIOS

Video: Opstarten Vanaf Schijf Instellen In BIOS

Video: Opstarten Vanaf Schijf Instellen In BIOS
Video: How To: In het BIOS Menu de opstartvolgorde veranderen (boot sequence) 2024, April
Anonim

De procedure voor het instellen van opstartprioriteiten in het BIOS vereist geen tussenkomst van extra software of diepgaande kennis van de werking van een computer met Windows. De enige vereiste is aandacht van de gebruiker.

Opstarten vanaf schijf instellen in BIOS
Opstarten vanaf schijf instellen in BIOS

instructies:

Stap 1

Zet de computer aan door op de aan/uit-knop te drukken en identificeer de functietoetsen die dit model gebruikt om het BIOS te openen. Deze informatie wordt helemaal aan het begin van de download onderaan het scherm weergegeven. In de meeste gevallen zijn dit de Del- of F2-toetsen. Druk er meerdere keren op en wacht op de toegang tot de gewenste modus.

Stap 2

Het uiterlijk van het BIOS kan verschillen voor verschillende computermodellen. Ga in BIOS AMI naar het tabblad Opstarten van het bovenste servicepaneel van het hoofdvenster en open de link Boot Device Priority in het linkerdeelvenster. Merk op dat alle acties in de BIOS-modus worden uitgevoerd met de pijltoetsen omhoog en omlaag.

Stap 3

Selecteer 1st Boot Device en gebruik de + en - toetsen om de CD-ROM optie in te stellen. De uitvoering van de vereiste actie kan ook worden bereikt door een speciaal menu op te roepen, dat wordt geopend als u op de functietoets Enter drukt.

Stap 4

Ga naar het tabblad Afsluiten in het BIOS-hoofdmenu en selecteer Afsluiten en wijzigingen opslaan. Bevestig het opslaan van de aangebrachte wijzigingen door op de knop OK te klikken in het geopende systeemverzoekvenster.

Stap 5

Open in het Award BIOS de link Advanced BIOS Features en selecteer het item Boot Device Priority. Houd er rekening mee dat de namen van deze menu-items in verschillende modellen kunnen verschillen: - Geavanceerde instellingen; - BIOS-functies instellen; - Opstartapparaat selecteren; - Eerste opstartapparaat8 - Opstartvolgorde.

Stap 6

Stel de cd-rom in als het primaire opstartapparaat in de regel First Boot Device en gebruik de Esc-softkey om terug te keren naar het hoofdmenu van het BIOS. Selecteer de opdracht Exit & Save Changes en bevestig het opslaan van de gemaakte wijzigingen door op de knop OK te klikken in het systeempromptvenster dat wordt geopend.

Stap 7

Het instellen van een schijf als het primaire opstartapparaat kan ook door de gebruiker worden uitgevoerd zonder het BIOS te configureren. Om dit te doen, gebruikt u gewoon de F8-functietoets bij het aanzetten van de computer om een speciaal opstartmenu op te roepen.

Aanbevolen: