Een Dvd-schijf Branden

Inhoudsopgave:

Een Dvd-schijf Branden
Een Dvd-schijf Branden

Video: Een Dvd-schijf Branden

Video: Een Dvd-schijf Branden
Video: Windows 10: How to burn CDs and DVDs 2024, Mei
Anonim

Veel pc-gebruikers worden vroeg of laat geconfronteerd met de noodzaak om informatie op een dvd op te nemen. En vandaag zijn er veel redenen voor deze behoefte. Bijvoorbeeld het maken van een back-up van belangrijke informatie, het maken van databases met muziek, het maken van opstartbare schijven, foto's, documenten, films. Bovendien is het met de komst van dvd-rw-schijven mogelijk om dezelfde schijf te gebruiken, dat wil zeggen, opnieuw op te nemen en te gebruiken als een gewone informatiedrager.

Een dvd-schijf branden
Een dvd-schijf branden

Noodzakelijk

Computer, Nero Burning ROM, dvd

instructies:

Stap 1

U kunt bestanden op dvd branden met het programma "Nero Burning ROM". Selecteer het formaat van de dvd die moet worden gebrand. Het kan gegevens opnemen zoals mp3-bestanden, documenten, afbeeldingen, videobestanden, programma's, enz. Selecteer hiervoor het gewenste item en daarin - het item "DVD maken met gegevens".

Stap 2

Vervolgens wordt de subroutine "Nero Burning ROM" voor het branden van schijven geopend. Gebruik de kolommen "drie en vier" - navigeer door de pc, zoek de benodigde informatie op en sleep deze met de muis naar de eerste van de linkerkolommen "een of twee". In deze kolommen kunnen mappen worden aangemaakt. Daarnaast kunt u mappen en bestanden uit de kolommen "een en twee" verwijderen als u ze daar per ongeluk hebt geplaatst of als u deze specifieke mappen of bestanden gewoon niet meer wilt opnemen. Maar het verwijderen van informatie uit de juiste kolommen "drie of vier" leidt tot het verwijderen van informatie van de pc, dus je moet voorzichtig zijn! De rechterkolommen "drie en vier" voeren dezelfde functies uit als "Verkenner", dat wil zeggen, het is mogelijk om dezelfde technieken te gebruiken voor het selecteren van bestanden.

Stap 3

Zorg er bij het slepen en neerzetten van informatie voor dat de hoeveelheid gegevens die u op de dvd brandt niet groter is dan de grootte van de dvd zelf. Dit wordt aangegeven door de volumeschaal onderaan het venster. Als u een dubbellaagse schijf neemt, schakelt u de volumemodus van DVD5 naar DVD9. Dit kan worden bereikt met behulp van de vervolgkeuzelijst in de rechterbenedenhoek van het venster. Als u besluit informatie op te nemen, bijvoorbeeld een film groter dan 2 GB, moet u de schijfopnamestandaard wijzigen van UDF in ISO of ISO / UDF. Sluit hiervoor het werkproject (2e van boven, menu "Bestand - Sluiten" of het kruisje aan de rechterkant, of ga naar het menu "Bestand - Nieuw", of klik met de linkermuisknop op de afbeelding met een vel papier), selecteer onderaan de lijst de gewenste standaard en klik op de knop "Nieuw". Als je per ongeluk de navigatiebalken hebt gesloten om bestanden gemakkelijk te slepen en neer te zetten, raak dan niet in paniek - het kan worden hersteld. Ga hiervoor naar het menu "Bekijken - Bestanden bekijken".

Stap 4

Nadat alle informatie klaar is voor opname, plaatst u de dvd in het station en begint u met opnemen.

Om te beginnen met het opnemen van een project, klikt u op de afbeelding "match and disc" in de "Toolbar" bovenaan, of selecteert u het menu "Recorder - Record Project". Selecteer vervolgens de juiste schrijfsnelheid (als de informatie belangrijk is, selecteer dan de opname met gemiddelde snelheid) en klik op de knop "Branden". Dit zal beginnen met het branden van de dvd-schijf.

Stap 5

Als u gegevens naar een dvd-rw wilt schrijven, waar al informatie aanwezig is, moet u de oude verwijderen voordat u nieuwe gegevens schrijft. Ga hiervoor naar het menu "Recorder" en selecteer het menutabblad "Erase Rewritable Disc". Verander dan niets in de instellingen en klik op de knop "Wissen".

Aanbevolen: