Hoe Te Verwijderen Uit Snel Starten

Inhoudsopgave:

Hoe Te Verwijderen Uit Snel Starten
Hoe Te Verwijderen Uit Snel Starten

Video: Hoe Te Verwijderen Uit Snel Starten

Video: Hoe Te Verwijderen Uit Snel Starten
Video: Enkele tips om makkelijk behangpapier te verwijderen 2024, April
Anonim

In het Windows-besturingssysteem bevindt de Quick Launch-balk zich in de rechterbenedenhoek van het bureaublad. Het bevat pictogrammen voor programma's die starten wanneer het besturingssysteem opstart. Maar die programma's zijn daar niet altijd echt nodig.

Hoe te verwijderen uit Snel starten
Hoe te verwijderen uit Snel starten

instructies:

Stap 1

Meestal geeft de gebruiker bij het installeren van een programma op een computer zelf in de instellingen aan of hij wil dat dit hulpprogramma zich op het snelstartpaneel bevindt. De meeste programma's zijn daar niet nodig. Het volstaat dat ze beschikbaar zijn via het menu Start of als snelkoppelingen op het bureaublad. U kunt ze op elk moment zelf uitvoeren. Om een programma uit de Quick Launch te verwijderen voor de duur van één werksessie, klikt u met de rechtermuisknop op het programmapictogram en selecteert u "Afsluiten". Dit is mogelijk voor de meeste programma's, maar niet altijd.

Stap 2

Als u een programma permanent uit Snel starten wilt verwijderen, klikt u op de knop Start in de linkerbenedenhoek van het bureaublad van uw computer. Klik in het hoofdmenu op Uitvoeren. Voer in het geopende venster Programma openen msconfig in. Klik OK.

Stap 3

Er wordt een ander venster geopend - "Systeeminstellingen". Ga naar het tabblad "Opstarten". Daar ziet u een lijst met programma's die beschikbaar zijn op Quick Launch. Schakel de selectievakjes uit die u daar niet nodig hebt en klik op "Toepassen". Daarna laat het systeem u weten dat de computer opnieuw moet worden opgestart om de wijzigingen door te voeren. Als u dit meteen wilt doen, selecteert u "Opnieuw opstarten" of "Afsluiten zonder opnieuw op te starten" om het uit te stellen tot de volgende computerstart.

Stap 4

Verwijder geen firewalls en antivirussen bij het opstarten! Ze zijn daar gewoon nodig. Als je per ongeluk de programma's hebt uitgeschakeld die je nodig hebt bij het opstarten, ga daar dan weer heen en plaats het vinkje terug. Verwijder ook niet uit Quick Launch-hulpprogramma's die u constant gebruikt en die op de achtergrond moeten werken.

Stap 5

U kunt ook hulpprogramma's voor systeemoptimalisatie zoals CCleaner gebruiken om onnodige pictogrammen uit Snel starten te verwijderen. Ze worden gebruikt om de harde schijf te verwijderen van opgehoopte oude en tijdelijke bestanden, onnodige programma's te verwijderen, enz. Om CCleaner (freeware) te gebruiken om de snelstartbalk op te schonen, gaat u naar het tabblad "Service" - "Opstarten". Selecteer de regels met applicaties en klik op "Verwijderen" om de applicatie volledig te verwijderen van het opstarten, of op "Uitschakelen" om het tijdelijk inactief te maken.

Aanbevolen: