Hoe De Clustergrootte Te Kiezen Bij Het Formatteren

Inhoudsopgave:

Hoe De Clustergrootte Te Kiezen Bij Het Formatteren
Hoe De Clustergrootte Te Kiezen Bij Het Formatteren

Video: Hoe De Clustergrootte Te Kiezen Bij Het Formatteren

Video: Hoe De Clustergrootte Te Kiezen Bij Het Formatteren
Video: Format Rekordbox Device [Windows 10] 2024, Mei
Anonim

Door de juiste clustergrootte te kiezen, kunt u de flashdrive efficiënter formatteren om er later de benodigde gegevens op op te slaan. Met een correct geselecteerd cluster kunt u bestanden zo betrouwbaar mogelijk op het opslagmedium opslaan en een snelle uitwisseling van documenten tussen de computer en de flashdrive zelf organiseren.

Hoe de clustergrootte te kiezen bij het formatteren
Hoe de clustergrootte te kiezen bij het formatteren

instructies:

Stap 1

De keuze van het cluster moet gebaseerd zijn op het type gegevens dat u op de flashdrive gaat opslaan. Cluster is de minimale hoeveelheid geheugen die op een opslagmedium is toegewezen voor één bestand. Als een document bijvoorbeeld een volume van 1024 KB heeft en de clustergrootte is ingesteld op 2048 KB, dan zal het bestand het volledige volume van deze cel volledig in beslag nemen, hoewel het in feite een kleinere omvang heeft.

Stap 2

Hoe groter de geheugencel, hoe minder bewerkingen worden uitgevoerd om gegevens te lezen bij het kopiëren en verwijderen van gegevens. Hoe minder handelingen door het systeem worden uitgevoerd, hoe hoger de kopieer- en schrijfsnelheid, wat een beetje tijdwinst oplevert.

Stap 3

Bepaal vóór het formatteren het type bestanden dat u op de USB-flashdrive wilt opslaan. Als u van plan bent de media alleen te gebruiken als opslag voor digitale kopieën van films of muziek, kunt u de maximale clustergrootte selecteren. U vindt het in het venster met opmaakinstellingen, dat toegankelijk is door met de rechtermuisknop op het apparaatpictogram in het menu "Start" - "Computer" van het systeem te klikken.

Stap 4

Als u kleine documenten wilt opslaan, bijvoorbeeld eventuele rapporten, abstracts of kleine afbeeldingen, is het raadzaam om een kleinere cluster in te stellen (bijvoorbeeld 4 KB). Nadat u de celgrootte hebt gekozen, klikt u op de knop "Formaat" om de wijzigingen op te slaan.

Stap 5

Als u niet zeker weet welke clustergrootte het beste voor u is, laat u dit veld op de standaardwaarde staan, wat medium is en de schrijfsnelheid in evenwicht brengt met de hoeveelheid gebruikte schijfruimte.

Aanbevolen: