Een Clustergrootte Kiezen Cluster

Inhoudsopgave:

Een Clustergrootte Kiezen Cluster
Een Clustergrootte Kiezen Cluster

Video: Een Clustergrootte Kiezen Cluster

Video: Een Clustergrootte Kiezen Cluster
Video: NTFS vs FAT cluster size الفرق بين 2024, Mei
Anonim

Een opslagcluster (bijvoorbeeld harde schijf) is de minimale hoeveelheid schijfruimte waarop bestanden kunnen worden geplaatst. Windows-bestandssystemen zijn gebaseerd op clusters van aaneengesloten sectoren. De kwestie van het kiezen van de clustergrootte is relevant bij het formatteren van een harde schijf.

Een clustergrootte kiezen cluster
Een clustergrootte kiezen cluster

instructies:

Stap 1

Open "Deze computer", klik met de rechtermuisknop op het pictogram van de harde schijf die u wilt formatteren. Selecteer de opdracht "Formaat". In het geopende venster moet u het bestandssysteem selecteren en ook de clustergrootte instellen die door deze schijf zal worden gebruikt.

Stap 2

Als u Windows 7 of Windows XP hebt geïnstalleerd en het NTFS-bestandssysteem wordt gebruikt, varieert de keuze van de clustergrootte tussen 512 bytes en 64 kilobytes. Als u het FAT-bestandssysteem gebruikt, is er geen keuze, er is slechts één optie beschikbaar - 64 kilobytes. In het FAT32-bestandssysteem kunt u kiezen tussen 1024 bytes en 32 kilobytes. Het grootste aantal clustergroottes wordt ondersteund door het exFAT-bestandssysteem, van 512 bytes tot 32 megabytes.

Stap 3

Bepaal welke clustergrootte u wilt gebruiken bij het formatteren van de harde schijf. Dit is afhankelijk van de bestanden die op een USB-stick of harde schijf worden opgeslagen. Als het kleine bestanden zal bevatten, selecteert u een kleinere clustergrootte. Als de schijf bedoeld is voor het opslaan van videobestanden, muziek en andere grote bestanden, is het optimaal om een grotere clustergrootte te kiezen.

Stap 4

Houd er bij het kiezen van een clustergrootte rekening mee dat deze de minimale hoeveelheid ruimte vertegenwoordigt die op de schijf is toegewezen. Als de clustergrootte bijvoorbeeld 512 bytes is en het gekopieerde bestand weegt 1 byte, dan neemt het alle 512 bytes in beslag voor opslag. Daarom zullen een groot aantal kleine bestanden samen minder ruimte innemen op een schijf met een kleinere clustergrootte. Vanuit een ander oogpunt, hoe groter het cluster, hoe sneller de schrijf- en leesbewerkingen zullen plaatsvinden. Voor een schijf waarnaar u alleen films gaat kopiëren, selecteert u de maximale clustergrootte en voor een USB-flashstation dat bedoeld is om met documenten te werken, stelt u de minimale grootte in.

Aanbevolen: