Wat Is Processorbitness?

Wat Is Processorbitness?
Wat Is Processorbitness?

Video: Wat Is Processorbitness?

Video: Wat Is Processorbitness?
Video: How to Trebelize Samsung Galaxy S8 S8 plus and Note 8 + Latest Android 10 Havoc OS 2019/20 links 2024, Mei
Anonim

De bitdiepte van de processor is het aantal bits in de getallen die hij verwerkt. Dit technische kenmerk van de processor is een van de belangrijkste en bepaalt de prestaties ervan.

Binaire getallen
Binaire getallen

De bitgrootte van de processor is het aantal bits in de getallen die hij verwerkt, geschreven in het binaire getallenstelsel. Dit technische kenmerk van de processor is een van de belangrijkste omdat het de prestaties bepaalt.

Daarom was het zo belangrijk voor ontwerpers om de bitdiepte van processors te vergroten. Moderne personal computers gebruiken 64-bits processors. Maar dit was niet altijd het geval, de eerste Intel-microprocessors in 1970 waren slechts 4-bits.

Om duidelijker te maken wat er op het spel staat, is het nodig even te praten over wat het binaire getallenstelsel is, wat bits zijn en hoe ze gerelateerd zijn aan de processorcapaciteit.

Zonder in details te treden, verwerken computers informatie door binaire getallen van RAM in de centrale processor te laden, ze te verwerken en het resultaat terug naar het geheugen te schrijven.

De computerindustrie is gebaseerd op het binaire getalsysteem. In het gewone leven zijn we gewend om het decimale getalsysteem te gebruiken, waarbij alle getallen worden geschreven in tien cijfers van 0 tot 9. Het binaire getalsysteem gebruikt slechts twee getallen om getallen te schrijven: 0 en 1.

Bij opslag in het geheugen wordt elk cijfer van een nummer op een aparte geheugenlocatie opgeslagen. Deze meeteenheden van informatie in het binaire systeem worden bits genoemd.

Elke processor verwerkt getallen die een bepaald aantal bits hebben. Een cijfer is een "werkplek" van een cijfer in een getal. In ons bekende decimale getallenstelsel worden de cijfers bijvoorbeeld tientallen, honderden, duizenden enzovoort genoemd.

Hoe meer cijfers, hoe groter dit aantal. In dit geval wordt elk cijfer van het nummer geschreven op de plaats die overeenkomt met zijn categorie.

Elke bit van een getal in binaire vorm wordt gebruikt om één bit van dat getal te schrijven. Elke cel van het RAM-geheugen van de processor slaat één bit op, waarin één cijfer van het nummer wordt opgeslagen. Het blijkt dat het opslaan van grote getallen een groot aantal bits en processorgeheugen vereist.

Het maximale aantal bits en bits in getallen waarmee een processor kan werken, wordt de processorcapaciteit genoemd.

De bitdiepte van de processor heeft vooral invloed op de snelheid van de processor met gegevens, omdat de bottleneck die de groei van de processorsnelheid beperkt, de snelheid van gegevensoverdracht tussen de processor en het geheugen is. En hoe meer bits de overgedragen nummers hebben, hoe meer deze nummers zijn en hoe meer informatie er tegelijkertijd wordt overgedragen tussen de processor en het geheugen, hoe hoger de snelheid van de processor.

Aanbevolen: