Hoe De Processorbitness Te Achterhalen?

Inhoudsopgave:

Hoe De Processorbitness Te Achterhalen?
Hoe De Processorbitness Te Achterhalen?

Video: Hoe De Processorbitness Te Achterhalen?

Video: Hoe De Processorbitness Te Achterhalen?
Video: How to write/edit/update the OsIndications efi variable from command line? (3 Solutions!!) 2024, Mei
Anonim

Een van de nadelen van 32-bits besturingssystemen is dat ze de installatie van maximaal vier gigabyte RAM ondersteunen. Als u meer dan vier gigabyte RAM wilt installeren, moet u een 64-bits versie van het besturingssysteem installeren. Maar om zo'n besturingssysteem te installeren, heb je een 64-bits processor nodig. Natuurlijk zijn de meeste processors tegenwoordig zo. Maar toch is het beter om de bitness te controleren voordat u het installeert.

Hoe de processorbitness te achterhalen?
Hoe de processorbitness te achterhalen?

Het is nodig

  • - Computer met Windows-besturingssysteem;
  • - CPU-Z-programma;
  • - AIDA64-programma.

instructies:

Stap 1

Klik met de rechtermuisknop op het pictogram "Deze computer". Selecteer Eigenschappen. Kijk naar de naam van de processor, daarin is de bitcapaciteit van de processor geschreven. Met deze methode kunt u alleen basisinformatie achterhalen.

Stap 2

U kunt meer te weten komen over de bitcapaciteit van de processor, evenals de andere kenmerken ervan, met behulp van het gratis CPU-Z-programma. Download het van internet en installeer het. Voer het programma uit. Zoek in het eerste venster dat verschijnt na de lancering de regel Naam. Het geeft het processormodel en zijn capaciteit aan. In dit venster worden ook andere processorspecificaties vermeld.

Stap 3

Als u de meest gedetailleerde informatie wilt weten over de bitness van de processor, over de technologieën die deze ondersteunt, heeft u het AIDA64-programma nodig. Het programma is betaald, maar je kunt de triviale versie proberen. Download en installeer AIDA64 op uw pc. Start vervolgens uw computer opnieuw op.

Stap 4

Voer het programma uit. Wacht een paar seconden terwijl u informatie over het systeem verzamelt. Selecteer in het rechtervenster van het programma het onderdeel "Moederbord". Selecteer vervolgens het onderdeel "CPU" in de lijst met apparaten die verschijnt. Zoek in het volgende venster het gedeelte "Processoreigenschappen". De bitdiepte van de processor wordt aangegeven in de regel "Processortype", evenals in de regel "Instructieset".

Stap 5

Ook in de sectie "Moederbord" is er een Cupido-component. Selecteer het en er verschijnt een lijst met technologieën die worden ondersteund door moderne processors. Tegenover elk van de technologieën staat het opschrift "Supported" of "Not Supported".

Aanbevolen: