Hoe De Processorbitness Te Bepalen

Inhoudsopgave:

Hoe De Processorbitness Te Bepalen
Hoe De Processorbitness Te Bepalen

Video: Hoe De Processorbitness Te Bepalen

Video: Hoe De Processorbitness Te Bepalen
Video: How to write/edit/update the OsIndications efi variable from command line? (3 Solutions!!) 2024, Mei
Anonim

Naast de frequentie en hoeveelheid cachegeheugen heeft de processor ook bitdiepte. Als u bijvoorbeeld een 64-bits besturingssysteem op uw computer wilt installeren, moet u voordat u dit doet de parameters van uw processor achterhalen. Als de steen van een andere categorie is, kun je eenvoudigweg geen 64-bits besturingssysteem op je pc installeren.

Hoe de processorbitness te bepalen
Hoe de processorbitness te bepalen

Noodzakelijk

  • - Computer met Windows-besturingssysteem;
  • - TuneUp Utilities-programma;
  • - CPU-Z-programma.

instructies:

Stap 1

Als je een processor van AMD hebt, kun je op deze manier de bitness ervan achterhalen. Klik met de rechtermuisknop op het pictogram "Deze computer". Selecteer vervolgens "Eigenschappen". Er wordt een venster geopend met basisinformatie over uw systeem, inclusief de bitness van uw processor.

Stap 2

U kunt ook aanvullende programma's gebruiken. Een heel eenvoudig en handig hulpprogramma voor het diagnosticeren van uw computer heet TuneUp Utilities. Vind het op internet, download en installeer het op uw harde schijf.

Stap 3

Voer het programma uit. Wanneer u het voor de eerste keer start, moet u even wachten totdat het programma klaar is met het analyseren van uw computer. Nadat de scan is voltooid, wordt u mogelijk ook gevraagd om de systeemprestaties te optimaliseren. U kunt akkoord gaan met optimalisatie. Het kost niet veel tijd, maar het kan fouten in het systeem herstellen.

Stap 4

Daarna bevindt u zich in het hoofdmenu van het programma. Ga hier naar het tabblad "Problemen oplossen". Selecteer vervolgens "Systeeminformatie weergeven". Ga naar het tabblad "Systeemapparaten" en zoek de regel "Identificatie". De waarden in deze regel bevatten informatie over de bitness van je processor.

Stap 5

Een ander erg handig programma voor het identificeren van de processorbitcapaciteit is CPU-Z. Download een van de nieuwste versies. Sommige versies vereisen installatie. Als je er een hebt gedownload, installeer dan het programma. Start CPU-Z. Nadat het is gestart, wacht u even terwijl het informatie over uw systeem verzamelt.

Stap 6

Ga vervolgens naar het tabblad Caches en zoek de Descriptor-regel. De waarde van deze regel bevat de bitness van uw processor. Bovendien kunt u met het CPU-Z-programma veel van de andere parameters achterhalen, bijvoorbeeld informatie bekijken over het moederbord en het computer-RAM.

Aanbevolen: