Hoe Divx-codec In Te Stellen

Inhoudsopgave:

Hoe Divx-codec In Te Stellen
Hoe Divx-codec In Te Stellen

Video: Hoe Divx-codec In Te Stellen

Video: Hoe Divx-codec In Te Stellen
Video: How to fix the DivX codec in Cam Studio 2024, Mei
Anonim

DivX is een van de populaire videocompressiecodecs. U kunt de parameters configureren via de interface van het programma dat wordt gebruikt om de film te comprimeren. Om tijd te besparen bij het nabewerken van bestanden, kan een set presets als preset worden opgeslagen.

Hoe divx-codec in te stellen
Hoe divx-codec in te stellen

Noodzakelijk

  • - DivX-codec;
  • - filmpje;
  • - Canopus ProCoder-programma.

instructies:

Stap 1

U kunt Canopus ProCoder gebruiken om video te comprimeren met behulp van de DivX-codec. Laad het bestand voor verwerking door op de knop Toevoegen op het tabblad Bron te klikken.

Stap 2

Schakel over naar het tabblad Doel om de gewenste compressieparameters in te stellen. Als u nog geen bestand heeft om te verwerken, kunt u na het openen van het programma naar de compressie-instellingen gaan.

Stap 3

Gebruik de knop Toevoegen om een lijst met beschikbare indelingen en voorinstellingen weer te geven. Selecteer daar de optie DivX-doel terwijl de systeemgroep is gemarkeerd. Om toegang te krijgen tot de uitgebreide codec-instellingen, klikt u op de knop Geavanceerd.

Stap 4

U kunt een van de profielen selecteren in de vervolgkeuzelijst Profielen om een bestand te krijgen dat geschikt is voor weergave op een thuisbioscoop of handheld-apparaat. Indien nodig kunt u de parameters die in het profiel zijn opgenomen naar wens wijzigen.

Stap 5

Geef de framegrootte en beeldverhouding op in de velden Breedte, Hoogte en Beeldverhouding. Voor een correcte weergave van DivX-verwerkte video moeten de hoogte en breedte van het frame een veelvoud van zestien zijn. Als u de oorspronkelijke framegrootte niet gaat wijzigen, stelt u deze velden in op waarden uit vergelijkbare velden op het tabblad Bron.

Stap 6

Selecteer het aantal passen bij het coderen van video in de lijst met variabele bitrate. De 1-pass-modus is de moeite waard om te gebruiken als u de verwerkingstijd van een bestand wilt verkorten. Met de 1-pass-kwaliteitsgebaseerde modus kunt u de compressiesnelheid van frames met dezelfde one-pass-codering regelen. Om dit te doen, moet u de Quantizer-parameter aanpassen, die het programma vertelt hoeveel het beelddetails kan negeren wanneer het wordt gecomprimeerd.

Stap 7

Door de multi-pass-modus te kiezen, verlengt u de videoverwerkingstijd, maar geeft u het programma de mogelijkheid om het bestand in de eerste doorgang vooraf te analyseren, waardoor u een kleinere film kunt krijgen met behoud van kwaliteit.

Stap 8

Met de instelling Videokwaliteit kunt u de beeldkwaliteit en verwerkingssnelheid regelen. Met de optie Minimale kwaliteit kunt u het bestand snel comprimeren, wat ten koste gaat van de kwaliteit. De optie Hoge kwaliteit vereist meer verwerkingstijd, maar de afbeelding zal minder lijden tijdens compressie.

Stap 9

Pas de waarde voor Max. keyframe-interval aan, die het aantal tussenliggende frames tussen twee keyframes aangeeft. Als het bestand dat wordt verwerkt uit een groot aantal stilstaande scènes bestaat, kunt u de waarde van deze parameter verhogen. Om dynamische video correct te comprimeren, moet u deze waarde verlagen.

Stap 10

Als het bestand dat u verwerkt scènes bevat met een kleine hoeveelheid licht, kunt u de optie Psychvisual Enhancements gebruiken gebruiken door het bijbehorende selectievakje aan te vinken. Bij het comprimeren van de afbeelding zal het programma hierdoor de details in de gearceerde delen van de afbeelding negeren, waardoor het gewicht van het uiteindelijke bestand wordt verminderd.

Stap 11

Om de instellingen als voorinstelling op te slaan, klikt u op de knop Voorinstelling opslaan. Als het programma al een bestand voor verwerking heeft geladen, start u de videocompressie door naar het tabblad Converteren te gaan.

Aanbevolen: