Hoe Te Vertalen Naar Divx

Inhoudsopgave:

Hoe Te Vertalen Naar Divx
Hoe Te Vertalen Naar Divx

Video: Hoe Te Vertalen Naar Divx

Video: Hoe Te Vertalen Naar Divx
Video: Talkshow literair vertalen Rotterdam 2024, Mei
Anonim

Een van de meest populaire videocompressiecodecs die het MPEG-4-algoritme gebruiken, is de DivX-codec. Deze codec is inbegrepen in de K-Lite-pakketten. DivX-gecodeerde bestanden worden gelezen door de meeste hardwarevideospelers en sommige dvd-spelers. Bijna alle softwarespelers bieden het bekijken van dit soort videobestanden.

Hoe te vertalen naar divx
Hoe te vertalen naar divx

Noodzakelijk

  • - computer;
  • - K-Lite-pakket;
  • - Virtual Dub-programma;
  • - het Avidemux-programma;
  • - een pakket referentiedocumenten voor reproductieapparatuur.

instructies:

Stap 1

Als je je bestaande videobestand zonder veel moeite naar DivX wilt converteren, gebruik dan het gratis programma Avidemux. Nadat u dit programma hebt geïnstalleerd, opent u het videobestand dat u nodig heeft en selecteert u MPEG-4 ASP (lavc) op het tabblad Video. Het is het beste om MP3 in te stellen op het tabblad Audio.

Stap 2

Optioneel kunt u de Video- en Audio-parameters wijzigen met behulp van de bijbehorende Filters-tabbladen. Selecteer vervolgens Opslaan in het menu Bestand en vervolgens Video opslaan. Stel de bestandsnaam en extensie in. De standaardextensie voor DivX-gecodeerde bestanden is AVI. Het converteren van het bestand zal enige tijd duren.

Stap 3

Avidemux gebruikt de ingebouwde DivX-codec. Deze versie van de codec komt mogelijk niet overeen met de versie die is gedecodeerd door uw hardwarespeler. Het is mogelijk dat u oudere DivX-codecs nodig heeft. Gebruik in dit geval Virtual Dub. Om dit programma te laten werken, moet u het K-Lite codec-pakket op uw computer installeren.

Stap 4

Start Virtual Dub en open het gewenste videobestand erin. Klik in het menu Video op het tabblad Compressie. Hier heb je een grote selectie aan codecs. Voor video's tot HD 720p kunt u de DivX 4.02-codec gebruiken. Van de aangeboden versies van deze codec, moet u degene kiezen die het beste bij u past. DivX 4.02 Fast Motion is beter voor snelle bewegingen en DivX 4.02 Low Motion is beter voor details.

Stap 5

Virtual Dub behoudt standaard de audiocompressie van het originele bestand. Als u de codec- en audioparameters moet wijzigen, gebruikt u het menutabblad Audio. Nogmaals, het is beter om uw keuze te maken op de mp3-codec. Je moet de bitrate van het audiobestand niet hoger instellen dan die van het originele bestand, dit zal de afspeelkwaliteit niet verbeteren, maar zal alleen de grootte van de toekomstige video vergroten.

Stap 6

Zorg ervoor dat u rekening houdt met de framegrootte en beeldverhouding voordat u gaat converteren. De keuze hier hangt af van het apparaat waarop je de bewerkte video gaat bekijken. Dus als je tv bijvoorbeeld een beeldverhouding van 4: 3 heeft, moet je misschien je toevlucht nemen tot het vullen van de boven- en ondermarges met neutrale (bij voorkeur zwarte) kleuren. In Virtual Dub kan dit worden gedaan met behulp van het filter Formaat wijzigen.

Stap 7

U kunt het formaat van het frame ook wijzigen met het filter Formaat wijzigen. Deze bewerking wordt bepaald door de mogelijkheden van de hardwarespeler, aangezien het overschrijden van de maximale framegrootte kan leiden tot vertraging of uitval van het afspeelapparaat.

Aanbevolen: