Hoe Maak Je Een Foto Van Vier

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Foto Van Vier
Hoe Maak Je Een Foto Van Vier

Video: Hoe Maak Je Een Foto Van Vier

Video: Hoe Maak Je Een Foto Van Vier
Video: Een fotocollage maken (Photoshop) 2024, Mei
Anonim

Creatieve verbeelding is een belangrijk ding bij het werken met afbeeldingen. Met een beetje fantaseren kun je ontdekken dat om meerdere foto's in één afbeelding te combineren, het niet nodig is om objecten van de achtergrond te scheiden door complexe manipulaties, schaduwen te tekenen en andere complexe bewerkingen uit te voeren. Het volstaat om de algemene achtergrond te kiezen, de grootte van de foto's aan te passen en een streek te maken.

Hoe maak je een foto van vier
Hoe maak je een foto van vier

Noodzakelijk

  • - Photoshop-programma;
  • - foto's.

instructies:

Stap 1

Laad de foto's waarmee u gaat werken in een grafische editor. De opdracht Openen in het menu Bestand helpt u hierbij. Klik op de iconen van de bestanden die je nodig hebt terwijl je de Ctrl-toets ingedrukt houdt en klik op de knop "Openen".

Je kunt natuurlijk alle afbeeldingen gebruiken, maar het resultaat wordt interessanter als je afbeeldingen gebruikt die iets gemeen hebben. Dit kunnen vier foto's zijn van dezelfde persoon, dier, object of actie. Uw foto's kunnen op verschillende tijdstippen op dezelfde plaats worden gemaakt of juist op hetzelfde tijdstip op verschillende plaatsen. De keuze hangt alleen af van uw verbeeldingskracht.

Stap 2

Maak een nieuw document van elk formaat in RGB-kleurmodus met behulp van de opdracht Nieuw in het menu Bestand. Maak er een achtergrond voor uw foto's in. Om dit te doen, vult u de achtergrond met een kleur of textuur die bij uw foto's past door het gereedschap Emmertje in het gereedschapspalet te kiezen. Standaard vult deze tool de laag met de voorgrondkleur. Als u de laag met textuur wilt vullen, wijzigt u de Voorgrondkleur in het gereedschapsinstellingenpaneel onder het hoofdmenu ("Voorgrondkleur") in Patroon ("Textuur"). Selecteer een geschikte textuur in het venster rechts van het vultype.

Stap 3

U kunt een van uw afbeeldingen als achtergrond gebruiken. Open hiervoor het bestand met deze afbeelding in Photoshop en sleep de afbeelding met het gereedschap Verplaatsen naar het venster van het gemaakte document. Pas de grootte van de achtergrond aan met de opdracht Vrije transformatie. U vindt deze opdracht in het menu Bewerken.

Stap 4

Sleep de foto's naar de voorbereide achtergrond met behulp van het gereedschap Verplaatsen. Wijzig het formaat met de opdracht Schaal uit de groep Transformeren van het menu Bewerken.

Stap 5

Versier de lagen bovendien met een laagstijl. Klik hiervoor met de rechtermuisknop op een van de lagen met afbeeldingen. Selecteer Overvloeiopties. Klik op het item Beroerte. Stel in het venster met parameterinstellingen de kleur en breedte van de streek in. Selecteer Binnen in de vervolgkeuzelijst Positie. Pas de stijl toe door op OK te klikken. Pas deze stijl toe op de rest van de lagen.

Stap 6

Onderteken de reeks afbeeldingen. Om dit te doen, selecteert u het gereedschap Horizontale tekst en maakt u een inscriptie. Als letterkleur ziet de streekkleur er goed uit.

Stap 7

Sla de afbeelding op in jpg-indeling met de opdracht Opslaan of Opslaan voor web in het menu Bestand.

Aanbevolen: