Hoe De Richting Van Tekst In Excel Te Veranderen

Inhoudsopgave:

Hoe De Richting Van Tekst In Excel Te Veranderen
Hoe De Richting Van Tekst In Excel Te Veranderen

Video: Hoe De Richting Van Tekst In Excel Te Veranderen

Video: Hoe De Richting Van Tekst In Excel Te Veranderen
Video: Beste aanpak om een ​​cel diagonaal te splitsen in Excel (twee koppen in één cel) 2024, Mei
Anonim

Het is handig om te werken met grafieken, tabellen, databases in de Excel applicatie van het Microsoft Office pakket. Bij het opstellen van dergelijke documenten zijn standaardsjablonen niet altijd geschikt. In sommige gevallen heeft u mogelijk een speciale opmaak van de tekst nodig: een speciale stijl, kleur of lettergrootte. En soms is het nodig om de richting van de tekst te veranderen.

Hoe de richting van tekst in Excel te veranderen
Hoe de richting van tekst in Excel te veranderen

instructies:

Stap 1

De ingebouwde tools van Excel geven de gebruiker relatieve bewegingsvrijheid. Om de richting van de tekst te wijzigen, kunt u de overeenkomstige knoppen in het menu gebruiken of speciale instellingen voor de cellen instellen.

Stap 2

Om de tekst te roteren met behulp van de knoppen, vult u de gewenste cel in, plaatst u de muiscursor erin en zorgt u ervoor dat u zich op het tabblad "Home" bevindt. Klik in het gedeelte "Uitlijning" op de knop "Oriëntatie" met een diagonale pijl en Latijnse letters ab.

Stap 3

Selecteer de juiste optie in de vervolgkeuzelijst: Tekst met de klok mee, Tekst tegen de klok in, Tekst omhoog roteren, Verticale tekst, enzovoort. De knop Oriëntatie kan de tekst alleen 45 en 90 graden draaien.

Stap 4

Als u een niet-standaard hellingshoek van de ingevoerde tekst nodig hebt, is het beter om het venster "Cellen opmaken" te openen. Om dit te doen, klikt u met de rechtermuisknop in de gewenste cel en selecteert u "Cellen opmaken" in het vervolgkeuzemenu.

Stap 5

Ga in het geopende venster naar het tabblad "Uitlijning". Let op het veld "Oriëntatie" aan de rechterkant. Hier kunt u de richting van de tekst wijzigen op een van de voor u geschikte manieren: met de muis of het toetsenbord.

Stap 6

Het veld Oriëntatie lijkt op de helft van een wijzerplaat met het woord "Belettering" als pijl. Om de tekst met +/- 15, +/- 30, +/- 45, +/- 60, +/- 75 en +/- 90 graden te draaien, klikt u met de linkermuisknop op een van de secties op de "dial".

Stap 7

Om een andere hellingshoek van de tekst in te stellen, klikt u met de linkermuisknop op het woord "Inscriptie" en verplaatst u, terwijl u deze ingedrukt houdt, de geïmproviseerde "pijl" rond de cirkel totdat u het gewenste resultaat hebt bereikt. U kunt de kantelhoek ook in het onderstaande veld invoeren met behulp van het toetsenbord of de pijltoetsen rechts van het label "graden".

Stap 8

Let op hetzelfde tabblad Uitlijning op het veld Tekstrichting. Hiermee kun je tekst van links naar rechts, van rechts naar links en per context plaatsen. Wanneer u klaar bent met het opmaken van de tekst, klikt u op OK.

Aanbevolen: