Een Afbeelding Invoegen In Een Tekstdocument

Inhoudsopgave:

Een Afbeelding Invoegen In Een Tekstdocument
Een Afbeelding Invoegen In Een Tekstdocument

Video: Een Afbeelding Invoegen In Een Tekstdocument

Video: Een Afbeelding Invoegen In Een Tekstdocument
Video: Word - afbeelding invoegen 2024, April
Anonim

Vaak is het nodig om een afbeelding in een tekstdocument in te voegen. Niet alle tekstverwerkers kunnen dit. In een eenvoudige editor "Notepad" is deze functie bijvoorbeeld niet aanwezig. Maar in de editor Microsoft Office Word kun je niet alleen een afbeelding invoegen, maar ook bewerken.

Een afbeelding invoegen in een tekstdocument
Een afbeelding invoegen in een tekstdocument

Een afbeelding invoegen in een tekstdocument

Eerst moet u de Microsoft Office Word-editor openen. Open vervolgens het document waarin u de afbeelding wilt invoegen. Vervolgens moet u de gewenste afbeelding op de computer vinden, er met de rechtermuisknop op klikken. Selecteer de actie "Bekijken". De afbeelding wordt geopend in een afbeeldingsviewer.

Vervolgens moet u met de rechtermuisknop op de afbeelding klikken. Selecteer in de lijst met acties die verschijnt het item "Kopiëren". Geef in het Word-document de locatie op waar u de afbeelding wilt invoegen. Klik met de rechtermuisknop op de gewenste locatie en selecteer de actie "Plakken". De afbeelding verschijnt in het document.

U kunt een afbeelding op een andere manier invoegen. Klik op het tabblad "Invoegen" van de Word-editor op de knop "Afbeelding" en geef vervolgens het pad op waar de gewenste afbeelding zich bevindt. Nadat u de afbeelding hebt gevonden, selecteert u deze en klikt u op "Invoegen".

Een afbeelding bewerken in een teksteditor

Een afbeelding die in een teksteditor is ingevoegd, kan te groot of juist te klein blijken te zijn. In dit geval kunt u de beeldbewerkingsfunctie gebruiken die in de Word-editor is ingebouwd.

Om de afbeelding te vergroten of te verkleinen, moet u met de linkermuisknop op de afbeelding klikken. Trek het vervolgens aan de randen. De afbeelding kan iets smaller of breder worden gemaakt dan voorheen, dat wil zeggen dat u de verhoudingen kunt wijzigen.

Als de afbeelding troebel is, kunt u deze helderder en contrastrijker maken. Ga hiervoor naar het menu "Formaat", dat zich onder het opschrift bovenaan "Werken met afbeeldingen" bevindt. Hier kunt u contrast en helderheid toevoegen of aftrekken, de afbeelding opnieuw kleuren. U kunt indien nodig ook compressie gebruiken.

U kunt ook een stijl voor de afbeelding kiezen in het menu Opmaak. De tekening kan worden gedaan met afgeronde hoeken of rondingen, ovaal of ingelijst.

U kunt elk van de vormen die in het submenu Afbeeldingsvorm worden weergegeven, als afbeeldingsvorm selecteren. Houd er rekening mee dat wanneer u enkele vormen selecteert, de tekening bijgesneden wordt weergegeven.

In het submenu "Picture Border" kun je een omtrek toevoegen en de dikte en kleur instellen. De omtrek ziet er hetzelfde uit als het frame. U kunt effecten voor slagschaduw, reflectie, gloed, vloeiend maken en reliëf toevoegen. Er is ook het effect van het roteren van de volumetrische vorm. Kant-en-klare blanco's voor de afbeelding zijn ook beschikbaar.

De keuze van de positie van de afbeelding in het document is beschikbaar in het submenu "Positie". De positie kan nog steeds worden gewijzigd door de afbeelding te verplaatsen met de toetsen Enter, Backspace en Spatiebalk.

In het venster Hulpmiddelen voor afbeeldingen kunt u de afbeelding ook naar voren en naar achteren verplaatsen, graden draaien en uitlijnen. U kunt ook ongewenste delen van de afbeelding bijsnijden met het gereedschap Bijsnijden. De maat kan worden gewijzigd door het venster "Maat" te openen in het bijbehorende submenu.

Aanbevolen: