Een Afbeelding Op Een Laag Invoegen

Inhoudsopgave:

Een Afbeelding Op Een Laag Invoegen
Een Afbeelding Op Een Laag Invoegen

Video: Een Afbeelding Op Een Laag Invoegen

Video: Een Afbeelding Op Een Laag Invoegen
Video: Photoshop - afbeelding invoegen 2024, Maart
Anonim

Een van de meest populaire afbeeldingseditors die het werken met lagen ondersteunen, is Photoshop. Met behulp van dit programma en met een beetje oefening, kunt u zonder veel moeite een afbeelding op een nieuwe laag in een bestaand document invoegen.

Een afbeelding op een laag invoegen
Een afbeelding op een laag invoegen

Het is nodig

  • 1. Grafische editor Photoshop (elke versie)
  • 2. Het bestand met de afbeelding die in de laag moet worden ingevoegd
  • 3. Het bestand waarin u de afbeelding wilt invoegen

instructies:

Stap 1

Open het document waarin u de afbeelding moet invoegen en het bestand met de afbeelding, die we op een nieuwe laag zullen invoegen. Selecteer het menu Bestand, het item Openen. U kunt de sneltoets Ctrl + O gebruiken. Deze combinaties worden "sneltoetsen" genoemd en zijn erg handig voor snel werken in Photoshop.

Stap 2

Selecteer in het geopende bestand het deel van de afbeelding dat u op een nieuwe laag in ons document wilt invoegen. Als u de hele afbeelding moet invoegen, kiest u het menu Selecteren, Alles. U kunt de sneltoets Ctrl + A gebruiken. Als we slechts een deel van de afbeelding op een laag in ons document moeten invoegen, selecteert u in het deelvenster "Extra" (standaard aan de linkerkant van het venster) het gereedschap Rechthoekig selectiekader (Rechthoekige selectie). Houd de linkermuisknop ingedrukt en selecteer het deel van de afbeelding dat in de laag moet worden ingevoegd.

Stap 3

Kopieer de geselecteerde afbeelding. Selecteer het menu Bewerken, Kopiëren. U kunt de sneltoets Ctrl + C gebruiken.

Stap 4

Ga naar het document waar we de afbeelding gaan invoegen. Plaats hiervoor de cursor op het documentvenster dat in Photoshop is geopend en klik met de linkermuisknop.

Stap 5

Plak de gekopieerde afbeelding. Ga hiervoor naar het menu Bewerken, het item Verleden of gebruik de sneltoets Ctrl + V.

In het document waar we mee werken wordt automatisch een nieuwe laag aangemaakt, waarop de afbeelding wordt ingevoegd.

Stap 6

Vergeet niet het resultaat op te slaan. Er is geen autosave-functie in Photoshop en het is beter om het gedane werk op te slaan, zodat u het niet helemaal opnieuw hoeft te doen. Om ons bestand op te slaan, selecteert u het menu Bestand, het item Opslaan of gebruikt u de sneltoets Ctrl + S.

Aanbevolen: