Een Back-up Maken Van Een Bestand

Inhoudsopgave:

Een Back-up Maken Van Een Bestand
Een Back-up Maken Van Een Bestand

Video: Een Back-up Maken Van Een Bestand

Video: Een Back-up Maken Van Een Bestand
Video: Een back-up maken in Windows 10 2024, April
Anonim

Het maken van een back-up van bestanden is een eenvoudige handeling die is ontworpen om informatie te beschermen tegen verlies of beschadiging. Geen van de dragers van digitale informatie kan de volledige veiligheid ervan garanderen. De redenen die schade aan het bestand kunnen veroorzaken, kunnen fysieke vernietiging van de media zijn, een stroomstoot op het moment van toegang tot het bestand, een virusaanval of kwaadaardige software die opzettelijk informatie van de media verwijdert, zelfs menselijke vergeetachtigheid of nalatigheid.

Een back-up maken van een bestand
Een back-up maken van een bestand

instructies:

Stap 1

Selecteer de locatie waar het back-upbestand wordt opgeslagen. Dit kan een harde schijf, dvd of cd-rom zijn, of schrijven naar een USB-compatibel apparaat.

Stap 2

U kunt handmatig een back-up maken van een bestand of een hele map. Maak een aparte map voor de gekopieerde bestanden op het medium dat u hebt gekozen om de informatie op te slaan. Het is beter om het een naam te geven, zodat u onder alle omstandigheden weet wat erin staat om te voorkomen dat deze map per ongeluk wordt verwijderd. Na elke wijziging aan het primaire bestand, kopieert u het gewoon naar deze map.

Stap 3

Om de menselijke factor en uw eigen vergeetachtigheid te elimineren, kunt u tal van speciale programma's gebruiken die gratis beschikbaar zijn om back-ups van bestanden te maken. In elk van hen kunt u de kopieerparameters instellen - specificeer de bestanden of mappen die moeten worden gekopieerd, hun back-upopslaglocatie en kopieerparameters: frequentie, aanmaaktijd van de kopie en voorwaarden waaronder het bestand moet worden gekopieerd. Het heeft geen zin om elke keer alle bestanden te kopiëren, specificeer in de parameters dat alleen die bestanden die in de huidige periode zijn gewijzigd, gekopieerd moeten worden. Het kopiëren vindt plaats in de automatische modus.

Stap 4

Om het originele bestand indien nodig te herstellen, kopieert u het gewoon naar de oorspronkelijke locatie vanaf de back-upmedia en verheugt u zich over uw vooruitziende blik.

Aanbevolen: